FRISSÍTVE - Fordulat a 12 éves vaslui-i gyerek halálával járó balesetben

Bátyja személygépkocsijával balesetezett és meghalt egy 12 éves gyerek Băceşti községben (Vaslui megye) - közölte kedden Marius Stanciu, a Vrancea Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője. FRISSÍTÉS: Mégsem a kiskorú vezette a kocsit.

Bogdan Gheorghiţă, a Vrancea megyei rendőrség szóvivője szerint az első vizsgálatokból az derült ki, hogy a gyerek a bátyja tulajdonában lévő brit rendszámú gépkocsival nekihajtott egy hídfőnek. A balesetben a 12 éves fiú életét vesztette. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

FRISSÍTÉS: A Vaslui megyei rendőrök megállapították, hogy nem a 12 éves fiú ült a kormánynál, amikor a halálos baleset tötént, hanem a bátyja, egy 19 éves fiatalember, akinek nincs gépkocsivezetői engedélye. A korábbi közleményben az szerepelt, hogy az autót a gyermek vezette. 

A rendőrség közölte: a gépkocsiban tartózkodott a baleset pillanatában a halálos áldozat 17 éves testvére, a gyerekek anyja és egy nagybátyjuk. A sofőr nem fogyasztott alkoholt. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított eljárást - közölte Bogdan Gheorghiţă, a Vaslui Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

Kapcsolódók

Kimaradt?