Hármas baleset: tragédiát is okozhatott volna egy fékhiba

Kamion, mikrobusz és személygépkocsi ütközött csütörtökön délben a DN19-es országút Nagykároly-Kismajtény közötti szakaszán. A mikrobusz sofőrje a roncsokban rekedt, három utasa pedig súlyosan megsérült.

Nagyon súlyos közlekedési baleset történt csütörtökön, valamivel 11 óra után a DN19-es országút Kismajtény-Nagykároly közötti szakaszán: egy kamion és a mikrobusz frontálisan rohant egymásba. Mint kiderült, a 40 éves, Beszterce-Naszód megyei sofőr által vezetett kamion egyik féktárcsája felmondta a szolgálatot, az irányíthatatlanná vált monstrum átsodródott a szembe sávba, ahol frontálisan nekicsapódott az ott szabályosan közlekedő mikrobusznak. A mikrobusz mögött haladó személygépkocsi sofőrje pedig, hogy elkerülje az újabb ütközést, elrántotta a kormányt, és nekicsapódott a szalagkorlátnak.

A baleset következtében a mikrobusz 42 éves sofőrje a roncsokban rekedt, őt a katasztrófavédelem műszaki mentősei szabadították ki, s bár első lépésben riasztották hozzá a marosvásárhelyi SMURD-helikoptert, erre a segítségre végül nem volt szükség, az intenzív terápiás rohammentő orvosainak sikerült stabilizálni az állapotát, hogy kórházba szállíthassák.

A helyszínen három rohammentő és a megyei mentőszolgálat egyik egysége látta el a 39, a 43 és a 45 éves sérülteket (valamennyien a mikrobusz utasai) és szállította a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházba, míg a velük lévő ötéves kisgyermek csoda folytán karcolások nélkül úszta meg az ütközést, illetve sem a kamion vezetője, sem a személygépkocsiban lévők nem szenvedtek sérüléseket.

A mentés-ellátás és helyszínelés miatt teljes útzár volt érvényben a forgalmas útszakaszon, s mindkét irányban hatalmas kocsisorok torlódtak fel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?