FRISSÍTVE - Öt halálos áldozat lett a szabálytalan előzés vége

Ötön meghaltak, heten súlyosan megsérültek szombatról vasárnapra virradó éjszaka a Vaslui megyei Bădeana közelében az E581-es úton, amikor három gépkocsi ütközött egymásnak, írja a Mediafax. FRISSÍTÉS: Diszkóból tartottak hazafelé a balesetet okozó jármű utasai.

A helyszínre érkező mentősök a 12 áldozat közül nyolcat a járművekben rekedve találtak, ebből négyen már nem éltek. Az életben maradt nyolc sérültet kórházba szállították, hármat nagyon súlyos állapotban, és egyikük az orvosok minden igyekezete ellenére elhunyt. A hármas ütközésnek így összesen öt halálos áldozata van, köztük egy kiskorú, és hét sebesültje, ketten továbbra is kritikus állapotban, közölte a Vaslui megyei katasztrófavédelem (ISU).A rendőrség megállapította, hogy a balesetet egy Görögországba tartó Bákó megyei jármű okozta. Az autót vezető 31 éves sofőr Bârlad és Tecuci között haladt, amikor szabálytalanul megelőzött egy bulgáriai gépkocsit, amelyben egy házaspár utazott. Előzés közben frontálisan ütközött a szembejövő, szabályszerűen közlekedő bukaresti személyautóval. Az ütközés következtében a bukaresti sofőr és a bákói autó négy utasa, köztük egy kiskorú meghalt.

Diszkóból tartottak hazafelé a balesetet okozó autóval

FRISSÍTÉS: Rendőrségi forrás szerint az előzésbe kezdő, bákói rendszámú jármű utasai Galac megyeiek voltak és diszkóból igyekeztek haza, írja az Observator.tv. A baleset az otthonuktól mintegy 20 kilométerre történt. Az autót egy 31 éves férfi vezette, vele utazott még egy 26 éves férfi, egy 17, illetve egy 19 éves lány, akik meghaltak, illetve egy 15 éves lány, aki súlyosan megsérült.

A bukaresti autóban, amellyel frontálisan ütköztek, szintén ötön utaztak. A 34 éves iași-i sofőr meghalt, a többi utas, egy 13 éves lány és egy 35 éves nő, ugyancsak Iași-ból, illetve egy 33 éves szereti nő és egy 35 éves bákói férfi szintén megsérültek. A balesetben érintett bulgáriai autóban egy 35 éves férfi és egy 32 éves nő utazott, ők is megsérültek.

A rendőrség további vizsgálatokat folytat a balesettel kapcsolatban.

Kapcsolódók

Kimaradt?