Börtönbüntetésre ítélték Angliában a rabszolgatartó románokat

Letöltendő börtönbüntetésre ítélt egy londoni bíróság három Vrancea megyei illetőségű férfit, akik modern kori rabszolgatartókként kizsákmányolták romániai honfitársaikat Nagy-Britanniában.

A 43, 39 és 25 éves testvértrió (Alexandru, Grigore és Valentin Lupu) 2015 július és 2018 októbere között több romániai munkavállalót csábított ki Londonba havi 500 fontos kereseti lehetőséggel. Az angol fővárosban aztán elvették okmányaikat, túlzsúfolt lakásokban szállásolták el és megfigyelés alatt tartották őket, hamis papírokkal pedig nehéz fizikai munkára kényszerítették áldozataikat, főleg építőtelepeken.

A testvérek a vádhatóság szerint 1,2 millió fontos jövedelemre tettek szert így, miközben a szerencsétlen munkásokat embertelen körülmények között tartották.

Tavaly ősszel az angol rendőrség szabadította ki a „rabszolgákat”, 24 férfit, négy nőt és öt gyereket, ezzel egy időben az alvilágiak Vrancea megyei otthonaikban is házkutatást tartottak a román rendőrök.

A három férfit Londonban állították bíróság elé, az angol hatóságok a múlt hét második felében Valentin t és Grigorét 10-10, Alexandrut nyolcéves letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?