Egy évig élt Harry Potterként egy román férfi

Több mint egy éven keresztül élt - Harry Potterhez hasonlóan - egy lépcső alatti sufniban a nagy-britanniai Bristolban egy román vendégmunkás - írja a Daily Mail című angol lap.

Gabriel Nicolae még 2017 nyarán érkezett „barátaival” a szigetországba, akik úgy döntöttek, nem érdemli meg, hogy megossza velük a közösen bérelt lakást az emeletre vivő lépcső alatti sufniba száműzték. Mitöbb „lakótársai”  - Ion Boboc, Cristiana Tudor-Dobre és Mihai-Aurel Dana - elvették minden keresetét, napi 1 font zsebpénzt adtak neki, hétvégenként pedig 10 fontot kapott, amit marihuánára költött. A velük lakó nő esténként vacsorát főzött, ebből Nicolae is ehetett. A brit lap információi szerint a férfi heti 300-350 fontot keresett annál a mészárszéknél, ahol dolgozott, de a pénzét elvették „rabszolgatartói”.

A szomszédok gyakran látták Gabriel Nicolaét, amint az udvaron nagy termésköveken mossa a ruháit, a kerti csapnál mosogat illetve mosakodik. Beszámolók szerint a ház vécéjét sem használhatta, szükségleteit is a közeli bokrokban végezte el. 

A kisemmizett férfi kálváriájára azt követően derült fény, hogy rajtakapták, amint egy boltból élelmiszert lop. Letartóztatták, majd szabadlábra helyezése után a rendőrség meglátogatta a megadott címen. Nagy volt a rendőrök csodálkozása, amikor Nicolae a lépcső alatti sufniból bújt elő és kihallgatása során kiderült, hogy a férfi ott lakik.

A rendőrök azonnal letartóztatták és elszállították a fogvatartóit. A megfélemlített Nicolae ezt követően sem merte használni a házat rendeltetésszerűen, szomjúságát a kerti vízcsapnál oltotta. Amikor egy rendőr közbelépett és a konyhai csaphoz irányította, nagyon nyugtalanná vált hiszen korábban oda nem léphetett be.

Cokmókját a garázsban tartotta, személyi iratai, bankkártyája, munkaszerződése és mobiltelefon előfizetése fogvatartói birtokában voltak. Mint kiderült az albérleti szerződést  Nicolae, Boboc és Tudor-Dobre nevére kötötték, tehát teljes joggal élvezhette volna a ház kényelmét. 

 

Kimaradt?