Hiába sürget a DNA, nem hozzák előre Vâlcov tárgyalását

Elutasította a legfelsőbb bíróság csütörtökön az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) arra vonatkozó kérését, hogy hozzák előre Darius Vâlcov perének tárgyalását abban az ügyben, amelyben a volt pénzügyminisztert és Slatina város volt polgármesterét első fokon 8 év börtönbüntetésre ítélték befolyással való üzérkedés és pénzmosás miatt.

A DNA ügyészei április 17-én a tárgyalás kitűzött időpontjának előrehozatalát kérték a Darius Vâlcov volt pénzügyminisztert érintő ügyben.

A legfelsőbb bíróság 2018 februárjában, alapfokon nyolc év börtönbüntetésre ítélte Vâlcovot, április 16-án pedig június 11-ére halasztotta a fellebbviteli tárgyalást, miután Vâlcov nem jelent meg a tárgyaláson, azonban a halasztásra vonatkozó kérést küldött a bíróságnak, hogy ügyvédet fogadhasson.

Darius Vâlcov ellen az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) emelt vádat, és 2015 májusában állították bíróság elé.

A volt pénzügyminisztert azzal vádolta meg a DNA, hogy slatinai polgármesterként összesen több mint hatmillió lejt fogadott el egy üzletembertől, akinek cégét cserében kedvező önkormányzati szerződésekhez segítette. Ugyanakkor azzal is megvádolták, hogy polgármesterként, majd szenátorként és pénzügyminiszterként különféle közvetítőkön keresztül a tisztségével összeegyeztethetetlen kereskedelmi tevékenységet folytatott, több mint kétmillió lejes haszonra téve szert ezáltal.

Kapcsolódók

Kimaradt?