DNA: hozzák előre Dragnea és Vâlcov tárgyalási időpontját

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) a tárgyalások kitűzött időpontjának előrehozatalát kérte a legfelsőbb bíróságtól a Liviu Dragnea szociáldemokrata (PSD-s) pártelnököt, illetve Darius Vâlcov volt pénzügyminisztert érintő két ügyben.

A legfelsőbb bíróság május 20-ára tűzte ki a tárgyalást a Liviu Dragneát érintő ügyben, amelyben alapfokon három és féléves bürtönbüntetésre ítélték hivatali visszaéléssel való felbujtás vádjával a Teleorman megyei gyermekvédelmi hatóságnál történt fiktív alkalmazások perében.

Darius Vâlcov ügyét június 11-én tárgyalnák a jelenlegi ütemterv szerint. A volt pénzügyminisztert azzal vádolta meg a DNA, hogy slatinai polgármesterként több mint hatmillió lejt fogadott el egy üzletembertől, akinek cégét ennek fejében kedvező önkormányzati szerződésekhez segítette. Azzal is megvádolták, hogy polgármesterként, majd szenátorként és pénzügyminiszterként különféle közvetítőkön keresztül a tisztségével összeegyeztethetetlen kereskedelmi tevékenységet folytatott, több mint kétmillió lejes haszonra téve szert ezáltal. 2018 februárjában alapfokon nyolc év börtönbüntetésre ítélték, most a fellebbviteli tárgyalás kövektezne.

A DNA az ügyek sürgősségével indokolja a kérést.

Kapcsolódók

Kimaradt?