Elhalasztotta EP-jelöltlistájának bemutatását a Pro Románia párt

Elhalasztotta európai parlamenti jelöltlistájának bemutatását a Pro Románia párt, mivel a lista egyik jelöltje, Mihai Tudose volt miniszterelnök kedden szívinfarktust kapott.

Victor Ponta, a párt elnöke közölte, Tudose egészségi állapota miatt szerdán 10 órára módosították az EU-jelöltlista bemutatásának időpontját. Beszámolója szerint több kollégával gyűléseztek, amikor a volt kormányfő rosszul lett, és ki kellett hívni a mentőket.

„Be akartam jelenteni, hogy Mihai foglalja el a lista harmadik helyét. De most a legfontosabb az egészsége” mondta Ponta. A Pro Románia párt EP-jelöltlistáján az uniós biztos Corina Creţu és Mihai Tudose mellett még tíz név található, közülük öt nő és öt férfi   tette hozzá Ponta.

Mihai Tudose volt miniszterelnököt rosszullétekor Nicolae Bănicioiu volt egészségügyi miniszter részesítette elsősegélyben. Bănicioiu utólag azt mondta, Tudose infarktusának egyik lehetséges oka a fokozott fáradtság, másrészt az, hogy szenvedélyes dohányos. A volt kormányfő mellkasi fájdalmat érzett, amely balra sugárzott ki, majd kiverte a veríték és elvesztette az eszméletét   idézte fel Bănicioiu, aki azt mondta, ilyen esetben azonnal hívni kell az 112-es számot, majd elsősegélyben kell részesíteni a beteget.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?