Dragnea szerint Dacian Cioloș szekus taktikát folytat

Liviu Dragnea szociáldemokrata elnök szerint Dacian Cioloş PLUS-elnök, volt kormányfő részéről „szekus taktika” azt kérni tőle, hogy a nyilvánosság előtt saját felelősségre jelentse ki: nem működött együtt a Szekuritátéval.

„Én mindent megtehetek, de tényleg pimasz ez az ember. Neki kell előbb válaszolnia arra a kérdésemre,hogy van-e köze bizonyos szolgálatokhoz. (...) Ez valami szekus taktika Cioloşnál” – fejtette ki Dragnea a parlament folyosóján arra az újságírói kérdésre, hogy beszélni fog-e a nyilvánosság előtt a Szekuritátéval való együttműködés témájáról, ahogyan azt Dacian Cioloş kérte tőle. Arra a további kérdésre, hogy szerinte gondot jelent-e, hogy a Pro Románia pártban szabadkőművesek vannak, Dragnea így válaszolt: „Nem, ez jó dolog”. 

Dacian Cioloş, a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjának (PLUS) elnöke vasárnap Buzăuban kijelentette, szeretné látni a PSD vezetőségének „saját felelősségre írt nyilatkozatait, amelyekben kijelentik, hogy soha nem működtek együtt a Szekuritátéval és sem más belföldi vagy külföldi szolgálatokkal”. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?