Mégis indulhat az EP-választásokon az USR PLUS 2020 Szövetség

A legfelsőbb bíróság pénteken semmissé nyilvánította a Központi Választási Iroda (BEC) egy nappal korábban hozott határozatát, így mégis indulhat az EP-választásokon az USR PLUS 2020 Szövetség. Az ítélet jogerős.

Mint ismert, a BEC elutasította az USR PLUS 2020 Szövetség regisztrálását az idei EP-választásokra. Döntését azzal indokolta, hogy az igénylést Dan Barna és Dacian Cioloş írta alá, noha a politikai pártok jegyzéke szerint nem ez két politikus az USR, illetve a PLUS elnöke. A pártszövetség pénteken fellebbezett, és estére meg is született az ítélet.

"Most már van, akire szavazniuk. A 2020 Szövetség indul az EP-választásokon" - közölte péntek esti Facebook-bejegyzésében Dacian Cioloş volt miniszterelnök, a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjának (PLUS) elnöke. 

 Az USR-PLUS szövetség bejegyzésének elutasításáért mind a Szociáldemokrata Párt (PSD), mind a Klaus Johannis államfőt támogató ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) a két érintett pártot hibáztatta, mondván, hogy nem elég a jogállamiságot politikai szólamként puffogtatni, a törvényeket mindenkinek be kell tartani.

Kapcsolódók

Kimaradt?