Szerdán iktatja EP-jelöltlistáját az RMDSZ

Az RMDSZ Szövetségi Állandó Tanácsa (SZÁT) hétfőn véglegesítette a május 26-i európai parlamenti választásokon induló jelöltjeinek listáját – olvasható a szervezet hírlevelében.

Mint köztudomású, a megadott határidőig öten nyújtották be jelentkezésüket EP-mandátumra, őket március elsejei ülésén rangsorolta a SZÁT. E szerint a listavezető Winkler Gyula EP-képviselő lett, őt Vincze Loránt, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) elnöke követi a még befutónak számító második helyen, a további sorrend: Hegedűs Csilla, az RMDSZ kilturális ügyvezető alelnöke, Oltean Csongor, a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke, Sógor Csaba jelenlegi EP-képviselő.

Mivel Romániát 33 hely illeti meg a következő összetételű Európai Parlamentben, az RMDSZ-nek 33 (plusz tíz taratalék-) fősre kellett kiegészítenie a névsort, hogy teljes listát állíthasson. A jegyzékbe a szövetség parlamenti, kormányzati, önkormányzati tisztségviselői, megyei szervezeti képviselői kerültek. Kelemen Hunor szövetségi elnök a lista utolsó helyét foglalja el.

Az RMDSZ a jelöltlistát és az összegyűjtött támogató aláírásokat március 27-én, szerdán 15 órakor iktatja a Központi Választási Iroda (BEC) bukaresti székhelyén. Az RMDSZ összesen 320 ezer aláírást gyűjtött össze.

A teljes névsort itt tanulmányozhatja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?