10 nap a világ

A székely aláírásgyűjtés, melynek 2020. február eleje óta kampányfőnöke vagyok, véleményem szerint nagyszerű lehetőség arra, hogy úgy Erdélyben, mint az Unió más országaiban megnyisson egyfajta párbeszédet a többségi, és kisebbségi közösségek között. Itt természetesen a kontinens őshonos, nemzeti kisebbségeire gondolok.

Az a gondolat, hogy az Unió kezelje kiemelt figyelemmel ezeket a kisebbségeket, illetve az ezen kisebbségek által lakott úgynevezett nemzeti régiókat, és a kohéziós alapok elosztásánál plusz pénzekkel segítse az ő életüket, nem csak nekik jó. Előnyös a többségi nemzeteknek is, mivel összességében az adott nemzetgazdaság, az adott ország jut ezáltal plusz forrásokhoz. Így a többségi társadalom is szedheti ennek az akciónak a gyümölcseit.

Az adott nemzetgazdaság egésze jutna így eddig nem tapasztalt támogatáshoz.

Sajnos azonban, hogy mint minden uniós országban, úgy Romániában is vannak erők, akik fittyet hánynak a többségi, és kisebbségi érdekekre. Esetünkben erre az érdekegyezésre.

És nem csak semmibe veszik azt, de megpróbálják tettleg aláásni annak érvényesülését. Már sok éve dolgoznak így a mi kezdeményezésünk ellen is. Pereskednek, lobbiznak, rosszhírét keltik, nem sorolom…, szerencsére kevés sikerrel.

A székely kezdeményezés nemcsak a pert nyerte meg annak idején Brüsszellel szemben, de eredményes az aláírásgyűjtésben is. Most jóval több mint 1 millió online aláírásunk van, és 7 helyett pillanatnyilag 10 országot pipáltunk ki. Ez annyit jelent, hogy az Unióban eddig indult 76 hasonló kezdeményezés közül a 3. legsikeresebbek vagyunk. És a Gerilla.hu munkatársai erre nagyon büszkék.

Még van 10 napunk a május 7-i végső határidőig. És lehet, hogy okozunk még meglepetést. Ígérni felelőtlenség lenne bármit is, de annyit azért elmondhatok, hogy a Gerilla.hu csapata május 7. éjfélig folytatja a harcot. Az utolsó pillanatig küzdünk. Vannak, akik ezt küzdelmet a lokalitás harcának tekintik a globalizmus ellen.

Megkoronázhatnánk ezt a 15 hónapos munkát azzal, ha Brüsszel asztalára Brüsszelt tennénk le az utolsó pillanatban. A véghajrában, már hetek óta Belgium a célországunk. Nagyon nehéz terep. Egy barátom a minap úgy fogalmazott: a fenevadat a saját barlangjában meglepni, látványos gesztus lenne.

Csütörtökön, amikor az Európai Bíróság az ügyünket tárgyalni fogja, én Brüsszelben leszek. Figyeljünk oda, tartsuk rajta kezünket az események ütőerén, és ne hagyjuk magunkat elásni.

A szerző az Írdalá.hu kampányfőnöke

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kimaradt?