Váratlan fordulat – Románia férfi vízilabda-válogatottja is jegyet váltott az olimpiára

Románia férfi vízilabda-válogatottja is jegyet váltott az idei nyári olimpiára – jelentette be szombaton a Román Olimpiai- és Sportbizottság (COSR).

A kvótát egy visszalépés révén kaptán, ugyanakkor a dohai világbajnokságon elért tízedik helyezésük is közrejátszott a váratlan kvalifikációban.

Fotó: Román Vízilabda-szövetség

Emlékezetes, hogy a vébé előtt Franciaország, Magyarország, Görögország, Japán, az Egyesült Államok, Dél-Afrika, Spanyolország és Ausztrália ötkarikás szereplése volt biztosítva. A vébéről Szerbia, Horvátország, Montenegró és Olaszország váltott jegyet azáltal, hogy a legjobb nyolc közé jutottak.

Románia a Montenegrótól elszenvedett playoff-meccs alkalmával valójában lemondott az olimpiai szereplésről, de Dél-Afrika visszalépett a olimpiától, ezért a vb-tízedik helyével Bogdan Rath együttese „örökölte” a megüresedett helyet. A COSR Facebook-oldalán jelentette be a jóhírt: Románia a 2012-es londoni játékok után tizenkét évvel ismét olimpián játszhat, ráadásul az egyedüli sportág, amelyik a csapatsportokban képviselni fogja az országot.

Románia vízilabda-szövetsége is közösségi oldalán ünnepelte a sikert, és ígérik: a fiúk mindent beleadnak majd Párizsban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?