Szuperliga: Döntetlennel kezdett a címvédő

Döntetlenekben bővelkedik eddig a hazai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság első fordulója; szombat este mindkét találkozó pontosztozkodással ért véget.

Köztük a címvédő FCSB mérkőzése is. Az idei Román Szuperkupa győztese, a BL-selejtezőben pár napja még 7-1-es sikert ünneplő bukaresti együttes csak 1-1-et ért el hazai pályán a Kolozsvári Universitatea ellen. A vezetést a házigadák az 50. percben Alexandru Musi révén szerezték meg, de hét perccel később a Szamos-parti egyetemisták Dan Nistor tizenegyesével egyenlítettek.

Fotó: FCSB

A vendégeket edző Ioan Ovidiu Sabău szerint nagyon fontos pontot szereztek ezen a találkozón, ez önbizalmat ad a csapatnak a folytatáshoz. Ugyanakkor hangsúlyozta: az FCSB-nek és saját alakulatának is szüksége van még pár meccsre ahhoz, hogy belelendüljenek a bajnokságba. „Még sokat kell dolgoznunk, még nem vettük fel a ritmust. Amikor lassú vagy és könnyen elveszíted a labdát, mind egyértelmű jelei annak, hogy gondok vannak. (...) Még csak képességeink alig 60-70 százalékánál tartunk” – mondta.

Ugyanígy 1-1-re végződött ugyanakkor az UTA–Rapid mérkőzés. Miután a vendégek Christopher Braun révén a 23. Percben vezetést szereztek, Mircea Rednic legénysége a Craiovai Universitateától kölcsönbe érkezett Alexandru Cîmpanu góljával a 60. percben egyenlítettek. Ez volt Neil Lennon edző bemutatkozása a bajnokaspiráns Rapid kispadján, és nem volt rossz kedvű a döntetlen miatt. „Első meccsnek ez nagyon jó. Az első félidőben kiválóan játszottunk. (…) Gondunk akadt a védelemben, de dolgozunk rajta” – mondta a szakember, akinek a második fordulóban azzal a Kolozsvári CFR-rel kell farkasszemet néznie, amelyik vasárnap kezdi az idényt hazai pályán, a Dinamo ellen.

Szuperliga, 1. forduló

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?