Elkészült a SuperLiga 2024–2025-ös idényének a menetrendje

Mialatt Románia labdarúgó-válogatottja még a németországi Európa-bajnokság keddi, Hollandia elleni nyolcaddöntőjére készül, itthon már a következő bajnoki idény startját készítik elő. A Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) székhelyén hétfőn sorsolták ki a SuperLiga 2024–2025-ös idényének menetrendjét, amelynek eredményeként a címvédő FCSB a Kolozsvári Universitatea ellen, a Sepsi OSK a Poli Iași, a Kolozsvári CFR a Dinamo, az UTA pedig a Rapid ellen kezd hazai pályán.

Az első fordulóban az újonc Unirea Slobozia a Konstancai Farul otthonában játszik, a Gloria Buzău pedig a Petrolul Ploiești vendége lesz. Ugyancsak a július 13-án kezdődő első etapban rendeznek Botoșani–Galaci Olțelul és Hermannstadt–Craiovai Universitatea mérkőzéseket is.

A versenykiírás nem változik, így a SuperLiga 16 csapata az oda-visszavágós, körmérkőzéses alapszakaszt követően az addig gyűjtött pontjait elfelezve folytatja a rájátszásban, ahol a legjobb hat a playoff-ban, a többi alakulat pedig alsóházban küzd. Ahogyan korábban, úgy most is lesz egy kétlépcsős osztályozó az egyik Konferencia Liga helyért – amelyért a két legjobb alsóházi együttes is versenyezhet –, a nemzetközi szereplést jelentő többi pozícióért a felsőház dobogósai és a Román Kupa majdani győztese osztozkodnak.

Amúgy a párosítás hétfői sorsolása kapcsán tudni kell, hogy a Bajnokok Ligája-selejtezőben induló FCSB az első hat forduló során nem kerülhetett össze egyetlen Konferencia Liga-indulóval. A szezon első Kolozsvári CFR–FCSB rangadója a 9. fordulóban (szeptember 14-15.) lesz, míg a Sepsi OSK a 11. fordulóban fogadja a bajnokot. A Dinamo–FCSB örökrangadót az októberi 13. fordulóban rendezik, hogy után a 14. fordulóban az FCSB–Rapid derbi legyen a slágermeccs. Ugyanebben az október 26-27-ei etapban lesz a CFR–Sepsi OSK összecsapás is.

A naptári esztendőt a december 21-22-ei 21. forduló zárja majd, a téli szünetről pedig január 18-án térnek vissza a pályára. A jövő hétvégén kezdődő alapszakasz utolsó fordulóját március második hétvégéjén rendezik.

Az FCSB számára amúgy már a héten elkezdődik az idény: július 4-én a Román Kupa-győztes, Liga 2-ben szereplő Vajdahunyadi Corvinult fogadják a fővárosi Ghencea stadionban rendezendő Szuperkupán. A LPF közölte, bárhogy is alakuljon a román válogatott keddi Eb-meccse, a Szuperkupát nem fogják elhalasztani, mert a zsúfolt menetrend nem teszi lehetővé, hogy halasszák a szezonrajtot.

Amúgy nemzetközi idény sincs tekintettel az Eb-re, így az FCSB már július 9-én pályára kell lépjen a BL első selejtezőkörében a san marinói Virtus ellen.

A SuperLiga első fordulójának párosítása:

  • Sepsi OSK– Poli Iași
  • Petrolul–Gloria Buzău
  • Kolozsvári CFR–Dinamo
  • UTA–Rapid
  • Hermannstadt–Craiovai Universitatea
  • FCSB–Kolozsvári Universitatea
  • Konstancai Farul–Unirea Slobozia
  • FC Botoșani–Galaci Oțelul
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?