Labdarúgó Szuperliga: egygólos győzelemmel kezdte az idényt a Sepsi OSK

Cosmin Matei 23. percben szerzett találatával otthon tartotta a három pontot a Sepsi OSK az első osztályú bajnokság első fordulójában a Iași Politehnica ellen. A nagy melegben lejátszott találkozón a több helyzetet kidolgozó háromszékiek megérdemelt győzelmet arattak.

Hőségriadó ide, nyári szabadságolások oda, ezen a hétvégén újra megteltek a honi futballpályák lelátói, hiszen útjára indult a labda a Szuperliga 2024/2025-ös kiírásában. A sorozatban nyolcadik élvonalbeli évadjának nekifutó Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a Jászvásári Politehnicát fogadta szombaton délután. Az előző szezonban a felsőház ötödik helyén végző háromszékiek eredményesebb szereplésben reménykednek, mint legutóbb, nem titkolt cél Szentgyörgyön újra kilépni a nemzetközi porondra. Ennek érdekében kilenc új játékos érkezett a piros-fehérekhez, igaz, ugyanennyien távoztak is a nyáron. Ezzel együtt alig változott a kezdő tizenegy összetétele a múlt idényhez képest, tehát a gárda gerince együtt maradt.

Fotók: Tokos Csaba

A Sepsi magyarjai közül Niczuly Roland és Varga Kevin kezdőként futott ki a pályára, az FK Csíkszeredától érkezett kapus, Gyenge Szilárd a kispadon kapott helyet, Kecskés Ákos és a Gyengéhez hasonlóan friss igazolás, Sigér Dávid kisebb sérülés miatt nem szerepelt a meccsre nevezett keretben.

A nagy meleg rányomta a bélyegét a mérkőzés tempójára, lassan szövögették akcióikat a felek. Elsőként Niczuly Rolandnak akadt védenivalója, a kilencedik percben Goncalves kínálta meg az OSK csapatkapitányát egy jobb alsóra irányuló lövéssel. A labda talán mellészállt volna, ám a kapuvédő biztos, ami biztos alapon szögletre ütötte. A 12. minutumban Matei törte el a labdát az ötös jobb sarkánál. A tizenötödik percben az oldalvonal mellé rendelte a játékvezető a csapatokat, ivószünet következett.

A pihenő után előnybe került a házigazda, a 23. minutumban Oroian végzett el szabadrúgást mintegy 25 méterről, Collado középre kiütött labdájára Matei csapott le és megszerezte a vezetést (1–0). Öt egység elteltével Kallaku próbálkozhatott szabadrúgásból, kecsegtető helyzetből, ám kevéssel elvétette a bal felső sarkot. Az első fél óra végén a napokban elhunyt kispesti vezérszurkolótól, Bordás Gergőtől búcsúzott a Sepsi B-közép, „Ég veled, Bordi!” – állt a kifeszített vásznon.

A 37. percben Goncalves láblában maradt az egyenlítő találat, a brazil játékos szép egyéni alakítás után a tizenhatos bal oldalánál tört be a büntetőterületre, majd centikkel elgurított a hosszú sarok mellett.

A második negyvenöt perc nyitójelenete Stefanovici nevéhez köthető, akinek 25 méteres gurítása nem okozott gondot Niczulynak. Az 54. percben Alimi mentett szögletre a hazai ötös bal oldalánál, a sarokrúgás nyomán nem alakult ki veszély. Az 59. perc végén Breij célozta meg Collado kapujának bal oldalát jó 22 méterről, a jászvásári kapus vetődve védett. Két egység elteltével Stefanovici tekert a hazai kapu jobb oldala felé 25 méterről, Niszuly nagyot nyújtózva mentett szögletre.

A 66. minutumban Coman közel volt első szentgyörgyi találata megszerzéséhez, ám jó kiugrás után a kapussal szemben nem tudta értékesíteni a ziccert. A 71. percben a frissen pályára lépő Itu bal oldalra tartó lapos próbálkozását kellett Niczuly Rolandnak hárítania. A 74. percben Nešković bal oldalról mintegy tíz méterről gurított a hosszú sarok felé, a játékszer a kapufát érintve pattant az alapvonalon túlra. A 86. percben Itu lábáról szinte az OSK kapujának bal alsó sarkába pattogott a labda, ám Niczulynak ezúttal a szerencse is segített. A hosszabbítás pillanataiban Kallaku növelhette volna az előnyt, ám végül maradt a minimális különbségű hazai győzelem.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?