Szuperkupa: az FCSB nyerte az idény első serlegét

A bajnoki címvédő FCSB labdarúgócsapata nyerte meg a román Szuperkupát, miután csütörtök este 3-0-ra legyőzte Bukarestben a Vajdahunyadi Corvinult.

A Ghencea stadionban rendezett összecsapás alkalmával David Miculescu a 21. percben szerezte meg a vezetést a házigazdáknak, majd a Sepsi OSK-tól igazolt Marius Ștefănescu az 52. percben növelte az előnyt. A végeredményt Luis Phelipe állította be a 81. percben.

A Szuperkupa minden évben szezonnyitónak számít a labdarúgásban, amikor is a bajnoki címvédő méri össze az erejét a Román Kupa-győztessel. Ismeretes, hogy a Corvinul másodosztályos csapatként hódította el a kupát az elmúlt idényben, és mivel nem volt feljutási joga, továbbra is a Liga 2-ben szerepel.

Ștefănescu góllal mutatkozott be az FCSB színeiben | Fotó: Agerpes

Részben emiatt is számított az FCSB esélyesebbnek csütörtökön, de azt hozzá kell tennünk, hogy az első félidőben az erdélyi alakulatnak több igen veszélyes helyzete volt, a legjelentősebbek Buș és Manolache nevéhez fűződnek. A szünet után már Elias Charalambous edző legénysége uralta a játékot, összeségében egyértelmű sikert arattak.

A hazai élvonalbeli bajnokság, mint ismeretes, jövő hétvégén kezdődik, de az FCSB már július 9-én pályára lép a San Marinóban a Virtus elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben, míg a Corvinul július 11-én a Paks vendége lesz az Európa Liga első selejtezőkörében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?