Székelyföldi körverseny: olasz siker a debreceni nyitószakaszon

Fotó: Facebook/Tour of SzeklerlandAz olasz Nicolas Dalla Valle sikerét hozta a székelyföldi országúti kerékpáros körverseny debreceni nyitószakasza, legjobb magyarként Karl Ádám 11. lett.

Az ötszakaszos viadal, melyet 16. alkalommal rendeznek meg, először érintette Magyarországot, kedden a debreceni Nagyerdő körül kialakított körpályán 91,7 kilométeres táv várt a bringásokra.

A sík etapon az előzetes várakozásoknak megfelelően mezőnyhajrá döntött, ebben az idei Tour de Hongrie hegyi pontversenyében második Dalla Valle diadalmaskodott honfitársát, Daniel Skerlt és a lengyel Filip Prokopyszynt megelőzve. Az előzetesen a győzelmet célként kitűző Karl a célegyenesre fordító kanyarban nem volt ideális helyzetben, így be kellett érnie a 11. pozícióval.

Összetettben azonban Karl csapattársa, a 13. helyen beérkező Istlstekker Zsolt a legjobb magyar versenyző, ugyanis az etapon négy másodperc időjóváírást gyűjtött, amivel negyedik pozícióból várja a folytatást. Karl három másodpercet szerzett a részhajráknál, így ő az ötödik.

A verseny szombaton Csíkszeredában zárul.

Székelyföldi körverseny, 1. szakasz, Debrecen, 91,7 km:
1. Nicolas Dalla Valle (olasz, Giotti Victoria-Savini Due) 1:57:21 óra
2. Daniel Skerl (olasz, Friuli ASD) azonos idővel
3. Filip Prokopyszyn (lengyel, Voster ATS) a. i.
...11. Karl Ádám (Epronex Hungary) a. i.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?