Idén Sepsiszentgyörgyről indul Székelyföld Kerékpáros Körversenye

A rangos, nemzetközi kerékpáros verseny szervezői szakítanak az eddigi hagyományokkal és hangsúlyosabb szerepet szánnak Háromszéknek, így idén nem Csíkszeredából, hanem Sepsiszentgyörgyről indul a négynapos mintegy 460 kilométeres körverseny.

Székelyföld Kerékpáros Körversenyét 2007-ben indította el Csíkszereda önkormányzata és a Tusnad Cycling Team, azzal a céllal, hogy versenylehetőséget teremtsenek a sportág képviselői számára, de egyben a kerékpársport és a régió szépségeit is népszerűsítsék.

Az esemény annyiban lesz formabontó, hogy az elmúlt évtizedben főként Hargita megyére összpontosító verseny lebonyolításában idén Kovászna megye is hangsúlyosabb szerepet vállal. Jövő szerdán (augusztus 9-én) 18 órától lesz a körverseny megnyitója és az 5,3 km-es prológ Sepsiszentgyörgy utcáin zajlik.

A városháza tájékoztatása szerint a kerékpáros verseny lebonyolítása érdekében jövő szerdán, délután 6 órától este 9 óráig Sepsiszentgyörgy 10 utcájában forgalomlezárás lép érvénybe. Mintegy 150-180 kerékpáros versenyző részvételére számítanak, akik számára háborítatlan és biztonságos útvonalat kell biztosítani, ezért felhívják a sepsiszentgyörgyiek figyelmét, hogy az autós forgalom nemcsak a lezárt útvonalon nem lesz lehetséges, hanem a lezárt utak és az általuk közrevett utcák között sem.

Székelyföld Kerékpáros Körversenyének szerdai felvezető szakaszát követően a verseny első szakasza augusztus 10-én, csütörtökön kezdődik az Orbai-, Kézdi- és Sepsiszéken áthaladó útvonalon, majd Erdővidéket is érintve Székelyudvarhelyre érkezik a mezőny. A Hargita többszöri megmászása jelenti majd a királyetapot pénteken, és a verseny záróakkordjára szombaton kerül sor a hagyományos hargitai időfutammal és a Csíkszereda utcáin zajló félszakasszal.

A körverseny programja

Augusztus 9., szerda
18.00 – Megnyitó, csapatbemutató (Sepsiszentgyörgy főtere)
19.00 – Prológ (Sepsiszentgyörgy utcáin, 5,3 km)

Augusztus 10., csütörtök
11.00 – I. szakasz: Kovászna – Kézdivásárhely – Csernáton – Sepsiszentgyörgy – Hídvég – Bölön – Nagyajta – Barót – Olasztelek – Vargyas – Oklánd – Homoródszentmárton – Felsőboldogfalva – Székelyudvarhely (159,3 km)

Augusztus 11., péntek
11.00 – II. szakasz: Székelyudvarhely – Fenyéd – Libán-tető – Gyergyóújfalu – Gyergyócsomafalva – Gyergyóalfalu – Gyergyószentmiklós – Tekerőpatak – Libán-tető – Fenyéd – Szentegyháza – Tolvajos-tető – Csíkszereda (169,5 km)

Augusztus 12., szombat
10.00 – III. A-szakasz: Hármaskereszt – Hargitafürdő (6,2 km)
17.00 – III. B-szakasz: Csíkszereda – Csíkrákos – Csíkszentmihály – Csíkszépvíz – Csíkszereda – Csíkszentkirály – Csíkbánkfalva – Csíkszentlélek – 11 kör Csíkszereda utcáin (125,4 km)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?