Jól kezdett a hazai csapat Székelyföld Kerékpáros Körversenyén

Sporttörténeti eseménynek lehettek szemtanúi a sepsiszentgyörgyiek, hiszen a 11. Székelyföldi Kerékpáros Körverseny első alkalommal indult a háromszéki megyeszékhelyről.

Sepsiszentgyörgy főterén és az 5,3 kilométeres útvonal mentén is sokan szurkoltak szerdán este a kerékpáros körverseny bringásainak.

A város főterén felállított színpadon ünnepélyes keretek között mutatták be az öt kontinentális-, nyolc klub és két válogatott csapatból álló, összesen 83 fős mezőnyt. Ezt követően 30 másodperces időközökkel engedték elrajtolni a versenyzőket, akik a Sepsiszentgyörgy utcáin kialakított 5,3 kilométeres távot 7.04 és 8.38 perc időintervallum alatt tették meg.

Remekül kezdődött a kerékpáros körverseny a házigazda Tusnad Drag Cycling Team számára, hiszen a sepsiszentgyörgyi prológot a csíkszeredai csapat moldáv légiósa, Nicolae Tavovichii nyerte. Őt egykori csapattársa, a jelenleg a Steauát erősítő Daniel Crista követte, harmadikként pedig a 2011-es Székelyföld Kerékpáros Körverseny győztese, Florian Bissinger (WSA Greenlife) zárt.

A szerda esti prológot követően csütörtökön a 160 kilométeres „Kastély-etapra” került sor, így a körverseny első szakasza Kovászna városából indult és Kézdivásárhely, Sepsiszentgyörgy és Barót érintésével Székelyudvarhelyre tekertek a kerékpárosok.

Kapcsolódók

Kimaradt?