banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Superliga: Hiába küzdött az egyenlítésért, a FCSB-től is kikapott a Sepsi OSK

Már az első negyed órában előnybe kerültek a bajnoki címvédő bukarestiek Sepsiszentgyörgyön, meg is őrizték a különbséget a meccs végéig.

Bár a Sepsi OSK legutóbbi hazai meccsén győzni tudott és megtörte azt a rossz sorozatot, amely edzőváltáshoz is vezetett, múlt hétvégén újabb vereséget szenvedett Konstancán. Különösen fontos volt tehát Niczulyéknak a címvédő FSCB elleni mérkőzés. A bajnokságot nézve a bukarestiek még rosszabb formában kezdték a szezont, hétközi Európa-Liga meccsükön viszont sima győzelmet arattak a lett RFS ellen.

Energikus játékkal igyekeztek nyomást gyakorolni a háromszékiek az első percekben a FCSB-re, volt is néhány energikus támadásuk a meccs elején, ezekből viszont nem alakult ki nagyobb helyzet. Alimi előtt adódott az első igazán jó lövési lehetőség, kísérlete azonban csemege volt Târnovanu kapusnak.

Fotó:  Superliga Facebook oldala

A 16. percben a bukarestiek szereztek vezetést, miután Florin Tănase egy eladott labda után üresen maradt a tizenhatoson belül. Nem hibázott a rutinos játékos, fejese a földről pattant védhetetlenül Niczuly Roland kapujába.

Nem sokkal később lehetősége nyílt az OSK-nak az egyenlítésre, Târnovanu ezúttal bravúros reflexmozdulattal tolta fölé a labdát. A történteket követően megnyugodott a játék, Popescu tekerése kicsivel kerülte el a szentgyörgyi kaput a félidő végén, így nem tudták megduplázni előnyüket a vendégek a szünetig.

Egyértelmű volt, hogy a székelyföldiektől jobb teljesítmény kellene a második játékrészben ahhoz, hogy legyen esélyük pontot szerezni. Meg is próbált újra nyomást gyakorolni a Sepsi OSK a bukarestiekre, akik türelmesen tartották az eredményt.

A 67. percben úgy tűnt, kétgólos hátrányba került Suciu csapata, egy szabadrúgást követően ugyanis Niczuly és a védelem is bizonytalan volt, a labda pedig a hálóban kötött ki. Szerencséje volt viszont a hazaiaknak azzal, hogy Dawa az esetet megelőzően lesen tartózkodott és mozgásával befolyásolta a játékot, a találat tehát érvénytelennek minősült.

Maradt még reménye tehát a Sepsinek egyenlíteni, viszont a mérkőzés végéhez közeledve egyre inkább látszott, hogy a cserék ellenére képtelen a csapat feltörni a FCSB védelmét. Ennek ellenére Coman előtt óriási lehetőség adódott a hajrában a gólszerzésre, közvetlen közelről fejelt kapura, Târnovanu viszontt ismét bravúrral védett.

A vasárnapi játéknap korábbi meccsén az újonc Gloria Buzău csapata 1–0-ra győzte le a Konstancai Farult, ezzel egyelőre elmozdult a tabella utolsó helyéről.

Sepsi OSK – FCSB (0–1)

Vezette: Andrei Moroiță

Gólszerző: Florin Tănase (16.)

Sárga lapok: Sigér Dávid (90+1.) J. Dawa (51.), D. Bîrligea (53.)

Korábban játszották:

Gloria Buzău – Konstancai Farul 1–0 (0–0)

Gólszerző: Canadhidja (77.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?