Sporttörténeti ralisiker: junior Európa-bajnoki címet ünnepeltek a Maior-testvérek

Európa-bajnokok lettek junior korosztályban a Maior-testvérek: Norbert és Francesca vasárnap megnyerték a ralibajnokság utolsó, magyarországi futamát és ezáltal a kontinensviadal összetettjének élén végeztek.

A sporttörténeti sikerről a román autósport-szövetség (FRAS) számolt be, hangsúlyozva, hogy a brassói származású, de Kolozsváron letelepedett fiatalok a romániai autósport második legnagyobb sikerét érték el Simone Tempestini 2016-ban elnyert junior világbajnoki címe után.

Fotó: Maior Norbert Facebook-oldala

„Ez olyan, mint egy álom. Az év elején még remélni sem mertük, hogy ilyen szép fejezetet írunk a romániai sporttörténelembe. Francescával és a csapattal nagyon sok áldozatot hoztunk a szezon során, és köszönet azoknak, akik mindvégig támogattak minket álmunk elérésében” – idézte Maior Norbertet a FRAS közelménye.

Maior Nobert 2018 óta versenyzik testvére navigálása mellett. A korosztályos Eb-n a lengyelországi, lettországi, svédországi, olaszországi, csehországi és magyarországi futamok után 117 ponttal zártak az összetett élén.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?