A dobogó harmadik fokán végzett Sydneyben a kolozsvári BBTE magyar közgazdász diákcsapata

Az ausztráliai Sydneyben szeptember 4. és 8. között szervezték meg az University of Technology Sydney (UTS) világszintű gazdasági esettanulmány-versenyét, az UTS Global Case Competitiont, amelyen a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozatos diákcsapata a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Az University of Technology Sydney (UTS) világszintű gazdasági esettanulmány-versenyén 14 egyetem csapata vehetett részt 11 ország képviseletében. A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozatos diákcsapata kimagasló teljesítményt nyújtva mindkét csoportfordulóban első helyen végzett, így bejutott verseny nagydöntőjébe, ahol végül harmadik helyezést ért el.

A BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának diákcsapata | Fotó: BBTE

A kolozsvári csapat tagjai között van Pásztor Kende (Menedzsment, 3. év), Székely Evelin-Beáta (Gazdasági informatika, 3. év), Szekernyés Péter (Pénzügy és bank, 3. év) és Szőke Dóra (Menedzsment, 3. év). A csapatot dr. Szász Levente felkészítő tanár kísérte el a versenyre.

A csoportfordulók során a résztvevő csapatok egy hat órás, valamint egy 24 órás esettanulmányt kellett megoldjanak: az első fordulóban egy ausztráliai agráripari vállalat, a GrainCorp bioüzemanyag-üzletágának stratégiáját dolgozták ki, míg a második fordulóban a QBE biztosítótársaság számára javasoltak olyan mesterségesintelligencia-megoldásokat, amelyek gazdaságosabbá tehetik a vállalat működését.

A selejtező csoportokban a kolozsvári csapat az ausztráliai University of New South Wales, a Chinese University of Hong Kong, valamint a bangkoki Chulalongkorn University diákcsapataival versenyzett, és mindkét fordulóban első helyen végzett, így bejutott a verseny nagydöntőjébe. A versenyt végül a dániai Aalborg University nyerte, második helyen a hollandiai University of Amsterdam végzett, míg a dobogó harmadik fokára a kolozsvári BBTE csapata állhatott fel. A csapatot dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel és dr. Rácz Béla-Gergely készítette fel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?