Running Festival Csíkszereda negyedszerre

Székelyföld legnagyobb futóversenye, a Running Festival Csíkszereda futamaira április 8-tól lehet benevezni. A rendezvény a megszokott versenyszámok mellett számos újdonsággal várja a sportág szerelmeseit. Az esemény szervezői hétfőn sajtótájékoztatón ismertették a legfontosabb információkat, az idei futófesztivál újdonságait.

Az immár negyedik kiadásához érkezett futóversenyt szeptember 13-án és 14-én szervezik Csíkszeredában és annak szűk vonzáskörzetében. A két napos rendezvénnyel profi- és amatőr-, aszfalt- és terepfutókat, illetve családokat és gyermekeket céloznak meg a szervezők. „Tavaly Csíkszeredában 1200 sportoló, futást kedvelő személy állt rajthoz különböző generációkat képviselve, és ez az 1200 ember arra kötelez, hogy ebben az évben is újra felkészülten várjuk a vendégeket, a sportolókat. Számunkra azért is fontos ez az esemény, mert megszólít olyan embereket, akik számára talán a Running Festivalon való részvétel az egyedüli lehetőség arra, hogy meglátogassák városunkat, és a sporton keresztül megismerjenek bennünket. Örömmel láttunk hozzá a szervezéshez. Azt kívánom, hogy minél többen nevezzünk be, minél több barátot hívjunk meg, mert ez egy jó alkalom arra, hogy a sporton keresztül találkozzunk, jól érezzük magunkat, és közben az itteni értékeket megismerve, néhány napot eltöltve Csíkszeredában, töltekezzünk” – fogalmazott a sajtótájékoztatón Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere.

Fotó: Running Festival Csíkszereda/Facebok/archív felvétel

A versenyzők kérésére a versenyszámok sorát tavaly egy 10 km-es távval bővítették, idén pedig a gyermekek számára is külön futamot indítanak – osztotta meg a jelenlévőkkel Miklós Edit főszervező. Elmondása szerint, a KiddoRun 3 km-es távot 10–11, valamint 12–13 éves korosztályok számára hirdetik meg. Minimális útvonalmódosítást is bevezettek a szervezők, azaz a Tudor Vladimirescu és a Miron Cristea utcák idén kimaradnak az útvonaltervből, helyette a Petőfi Sándor utcán szaladnak a részvevők, és mivel a városközpontban meghatározott táv rövidebb lesz, ezért Csíkcsomortán központját is érinteni fogják a futók. „Két hétig nagyon kedvezményes áron lehet benevezni a fesztiválra, ezért mindenkit szeretnék arra ösztönözni, hogy nevezzen be. Várjuk azokat is, akik most kezdenek el futni, hiszen az utóbbi időben több olyan sportolóval, futóval találkoztam, aki először a Running Festivalon tette meg az öt kilométeres távot, és van, aki közülük már készül az UltraBalatonra. Ezért is gondolom úgy, hogy a Running Festival Csíkszereda egy hiánypótló esemény, és nagyon örülök, hogy 2021-ben hozzáláttunk a megszervezéséhez” – mutatott rá Miklós Edit.

A Running Festival Csíkszereda szeptember 13-án, pénteken este az éjszakai terepfutással veszi kezdetét. Ennek távja változatlanul 7 km, és mert e futam útvonala évente változik, idén a kötelező módon fejlámpával rendelkező versenyzők a csíksomlyói kegytemplomtól indulva Nagysomlyó-hegyét kerülik meg. Ez esetben újdonságnak számít, hogy a díjkiosztó ünnepséget a futam lejárta után, aznap este a helyszínen tartják. Szombaton lesznek a további futamok, így a 42 km-s maraton, melynek szintideje 5 óra, de aznap rendezik a 21 km-s félmaratont, a maratoni váltót, valamint a 10 km-es, illetve az 5 km-es futamokat is.

Az esemény szervezője a VSK Csíkszereda partnerségben Csíkszereda Városházával és a Siculus Cycling Club Sportklub Egyesülettel. Az érdeklődők bővebb információkat az esemény honlapján találnak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?