Green Run – Egy új sportesemény Nagyenyeden

A nagyenyedi városvezetés prioritásai közé tartozik a helyi sportélet támogatása, ezt a célkitűzését pedig beruházásokkal, az élsportolók megjutalmazásával illetve különféle programok megszervezésével próbálja elérni. Már lehet jelentkezni a szeptember 16-i kocogásra.

A nagyobb infrastrukturális fejlesztések közé tartozik az új sportkomplexum és az ettől különálló uszoda éppen zajló megépítése, továbbá a városi park fejlesztése, ahol felújították a focipályát és teniszpályát alakítottak ki, ugyanakkor nemsokára kész lesz a bicikli- és skate-park illetve megépülnek Enyed első bicikliutjai is. 

A kép iIlusztráció | Fotó: Pexels

Az önkormányzat támogatja a tornatanárok, sportegyesületek kezdeményezéseit, van focikupa, asztali tenisz bajnokság, sakkverseny, tenisz verseny, maraton.

Az első ízben megszervezett Nagyenyed Green Run társszervezője a dr. Brendus Gyula Egyesület, szponzora pedig a DP World, az a dubaji óriáscég, amelyik Marosdécsén hozza létre az Aiud Logistic Park nevű intermodális terminálját. A legnagyobb Fekete-tengeri konténer bázisal rendelkező DP World cégről és annak nagyméretű Fehér megyei befektetéséről már tájékoztattuk olvasóinkat, egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás arról, hogy mikor kezdi meg működését a létesítmény.

A szeptember 16-án megrendezésre kerülő versenyre három kategóriában lehet benevezni: félmaraton (21 km), cross (8 km) és az úgynevezett Family Run (2 km).

A sok meglepetést tartogató verseny az enyedi vár mellől startol és a Transzalpin útvonalát követi a Szabaderdőig. A részvételi díjból begyűlt összeget  egy nemes célra ajánlják majd fel a szervezők.

Arra a kérdésre, hogy miért „zöld” a verseny neve, Lőrincz Helga, Nagyenyed alpolgármestere így válaszolt a Maszolnak: „Nagyon sok környezetbarát elemet ölel magába ez a verseny: a résztvevők a természetben szaladnak, minden résztvevő két facsemete ültetését támogatja bejelentkezésével, a begyűlt összeget pedig egy jótékonysági célra fordítjuk, ez is zöld lesz”.

Jelentkezni az esemény hivatalos oldalán lehet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?