Romániai futballklub társtulajdonosa lett Rivaldo

A korábbi világbajnok és Aranylabdás brazil klasszis a Konstancai Farulba vásárolta be magát.

A Konstancai Farul részvényese lett Rivaldo Vitor Borba Ferreira. A korábbi brazil klasszis a klub részvényeinek 10 százalékát vásárolta meg, közölte hivatalos honlapján a tengerparti egyesület.Hagi és Rivaldo | Fotó: Facebook/Farul Constanta

Rivaldo döntésében minden bizonnyal szerepet játszott, hogy a klub játékosa a fia, Rivaldinho, valamint a veje, Gustavo Nascimento da Costa.

A jelenleg a Superliga 10. helyán álló Farul többségi tulajdonosa és edzője Gheorghe Hagi. A Farul 2021-ben fuzionált a Hagi által alapított és vezetett Konstancai Viitorullal. A klub elnöke a Hagival együtt a román labdarúgás úgynevezett Aranygenerációjához tartozó Gheorghe Popescu, szakmai igazgatója pedig a Hagi jobbkezének számító, kolozsvári származású, pályafutását az Universitatea csapatánál kezdő Jaskó Zoltán.

„Egy ideje követem a román labdarúgást és elég jól ismerem a bajnokságot. Romániának mindig jó játékosai voltak, erőt képviselt a nemzetközi labdarúgásban, főleg Gheorghe Hagi idejében. Meglepődtem néhány évvel ezelőtt, (…) amikor megtudtam, hogy visszavonulását követően így bekapcsolódott, hihetetlennek találtam. Nem hallottam még olyat, hogy egy ekkora játékos a szenvedélyébe fektesse a vagyonát. Azt hiszem, hogy az eredmények választ adnak minden kérdésre… A Farulnál megvalósított magánbefektetés, az edzőközpont, az akadémia, mely az eredmények alapja, sok, itt nevelkedett játékos eredményei bírtak rá arra, hogy megtegyem ezt a lépést, hogy Gheorghe Hagi mellé álljak. Ha egyedül el tudta érni mindezt, hogy kétszer bajnok legyen Európa legfiatalabb csapatával, akkor azt hiszem, hogy a támogatással, amelyre vágyik, még többet érhet el” – nyilatkozta Rivaldo.

Rovaldo a brazil Santa Cruz csapatában kezdte a pályafutását. 1996-ban szerződött a Deportivo La Corunához, rá egy évre pedig a Barcelona játékosa lett. Játszott még az AC Milannál, görög kluboknál, majd visszatért Brazíliába. BL- és Európai Szuperkupa-győztes, 2002-es világbajnok. A brazil válogatottban 74 mérkőzésen 35 gólt szerzett. 1999-ben ő kapta az Aranylabdát.

Kapcsolódók

Kimaradt?