Román Kupa: a Kolozsvári U lesz a Sepsi OSK ellenfele a döntőben

A Kolozsvári U jutott második csapatként a labdarúgó Román Kupa döntőjébe, miután csütörtök este 1-0-ra legyőzte az Aradi UTA-t. Egy nappal korábban a címvédő Sepsi OSK a másik kolozvári alakulat, a CFR „leiskolázásával” váltotta meg jegyét a fináléra, amelyet május 24-én a felújított nagyszebeni stadionban rendeznek. 

Nagy várakozás előzte meg a labdarúgó Román Kupa második elődöntőjét, amelyen a Kolozsvári U és az Aradi UTA csapott össze a döntőbe jutásért. A sétatéri stadionba mintegy 14 ezren látogattak ki, köztük 5-600 aradi drukker, hogy egy lépéssel közelebb hajszolják csapatukat az „idvezülést” jelentő serleg felé. Mindkét két nagy hagyományú erdélyi csapat idén a SuperLiga alsóházi rájátszásában szerepel, ki nagyobb, ki kisebb sikerrel.

A szerző felvételeMiközben úgy tűnik, hogy az U megmenekül a kieséstől, sőt az osztályozótól is, az UTA egyre mélyebbre süllyed. A „textilgyáriak” a hét elején menesztették Bálint Lászlót, „megmentőnek” Mircea Rednicet hozták, aki a kolozsvári elődöntő előtt csupán két edzést tudott levezérelni csapatának. 

Az egy nappal korábbi sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Kolozsvári CFR mérkőzéshez képest jelentősen  visszaesett a játék színvonala, az U és az UTA is megelégedett a másik játékának rombolásával. Talán a vendégek próbálkoztak többet, az aradiak moldovai légiósa, Virgiliu Postolachi állandó veszélyt jelentett Gorcea kapujára. A vendégek szögletrúgások sorozatát harcolták ki, egy ilyen akciónál Otele állt közel a gólszerzéshez.

Az U középpályája magához tért, Chipciu, Remacle és Nistor egyre jobban szűrte a labdákat és már Mammadou Thiamot is elkezdték keresni. Az UTA egy gyors kontrával válaszolt, Postolachi lerázta magáról Andrei Miront és a hosszú sarokba küldte a labdát. Horia Mladinovici játékvezető megadta a gólt, majd a VAR-szobában ülő Kovács István tanácsára érvénytelenítette találatot támadófaultért.

A meg nem adott gól magához térítette az U-t, amely egyre veszélesebben közelítette meg Florin Iacob kapuját. A belga Remacle lövése csak centiméterekkel kerülte el az aradi kaput, majd ugyanő harcolta ki a - mint utóbb kiderült - mindent eldöntő tizenegyest. Ez alkalommal is szükség volt Kovács Istvánra, a nagykárolyi játékvezető közbeavatkozása után állhatott oda Dan Nistor és küldte a bal felsőbe a labdát.

Ioan Ovidiu Sabău olaszos taktikával lehozta a második félidőt, az U pedig hatodik kupadöntőjére készülhet. Az Egyetemistáknak eddig egy finálét sikerült megnyerniük, még 1965-ben. Legutóbb 2015-ben döntőztek a FCSB-vel, akkor 3-0-ás vereséget szenvedtek.

Mint írtuk, másik ágon a Sepsi OSK jutott a május 24-i döntőbe, amelyet a felújított nagyszebeni stadionban rendeznek.

Labdarúgó Román Kupa, elődöntők

  • Kolozsvári U – Aradi UTA 1-0
  • Sepsi OSK – Kolozsvári CFR 3-0

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?