Román Kupa: a Kolozsvári CFR-re és a Sepsi OSK-ra vár az Aradi UTA és a Kolozsvári U

Szerdán kialakult a labdarúgó Román Kupa első elődöntőjének a párosítása, a Kolozsvári U az Aradi UTA-t fogadja majd a döntőbe jutásért rendezendő mérkőzésen. Másik ágon a Sepsi OSK és a Kolozsvári CFR csütörtökön harcolhatja ki a négy közé jutást, ha legyőzi Argeș megyei – CS Mioveni illetve FC Argeș – ellenfelét.

Elsőként az Aradi UTA váltotta meg „belépőjét” a labdarúgó Román Kupa elődöntőjére, a SuperLiga alsóházában vergődő Maros-partiak a sorozat negyeddöntőjében egy gólos győzelmet arattak a FCU Craiova fölött.

Bálint Lázló csapata óriási lendülettel vetette bele magát a mérkőzésbe, az UTA már a 16. percben előnyhöz jutott, amikor Ubbink egy szép passzal indította Postolachit. A moldovai légiós átszlalomozott az oltyánok álmodozó védelmén és bevette Gurău kapuját.

A FCU megpróbált visszajönni, de Kucher nagy napot fogott ki az aradiak kapujában. A második félidőben Nicolo Napoli pályára küldte minden harcra fogható csatárát, de ezen az estén senkinek se sikerült túljárnia az ukrán kapus eszén.   

Az UTA 57 év után kvalifikálta magát a Román Kupa elődöntőjébe.

Pár órával később az is kiderült, hogy a Maros-partiak a Szamos-partján harcolhatják ki a döntőbe jutást, ugyanis a második negyeddöntőben a Kolozsvári U 2-1-re legyőzte idegenben a Nagyszebeni FC Hermannstadt csapatát.

Az U az első félidő végén hátrányba került, Alhassan a 40. percben előnyhöz juttatta a Hermannstadt csapatát és a vendégek játékában nem látszott az az átütő erő, ami képessé tette volna őket a fordításra. Ioan Ovidiu Sabău három cserével „rázta gatyába” csapatát, Nistor, Remacle és Simion helyét Chipciu, Filip és Bic foglalta el. Chipciu a csapatkapitányi karszalag átvételével társai élére is állt, az 51. percben egy szép egyéni akció végén 22 méterről ellőtte a labdát, ami Enén megpattanva a szebeniek kapujában kötött ki.

A mérkőzés ismét nyílttá vált, Marius Măldărășanu is cserékkel próbálkozott, de az ő esetében nem váltották be a reményeket, az U már uralta a mérkőzést. Negyedórával a vége előtt az Egyetemisták a győztes gólt is megszerezték Mamadou Thiam lövésével.

Ezzel biztossá vált, hogy az egyik elődöntőből erdélyi csapat jut majd a fináléba, a Kolozsvári U és Aradi UTA egy, Kolozsváron sorra kerülő mérkőzésen „rendezi le ezt a kérdést”

Másik ágon is összejöhet az erdélyi elődöntő, de ehhez az szükséges, hogy a Sepsi OSK és a Kolozsvári CFR is legyőzze csütörtökön Argeș megyei ellenfelét. Előbb a címvédő háromszékiek az alsóház utolsó helyén kullogó CS Mioveni csapatát fogadják az Erődben, majd este 21 órától a bajnoki címvédő vasutasok a Fellegváron látják vendégül a FC Argeșt.  Amennyiben mindkét erdélyi „magyar” csapat továbbjut, akkor kettejük elődöntőjét Sepsiszentgyörgyön rendezik április 26-án vagy 27-én.

A román Kupa döntőjét május 24-én rendezik meg, a FRF később dönt a helyszínről.  

Labdarúgó Román Kupa, negyeddöntők

  • Aradi UTA–FCU Craiova 1-0
  • Nagyszebeni FC Hermannstadt – Kolozsvári U 1-2
  • Sepsi OSK – CS Mioveni (csütörtök, 18:00)
  • Kolozsvári CFR Cluj – FC Argeș (csütörtök, 21:00)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?