Rangos autóverseny helyszíne lesz Hargitafürdő

Szombaton tartják a hegyi autós gyorsasági bajnokság második divíziójának soron következő futamát Hargitafürdőn. A rangos eseményre 35 versenyző adta be nevezését és az egyik országos sportcsatorna is műsorára tűzi.

Szeretnék Hargitafürdőt feltenni az autósport országos térképére, ennek fontos lépéseként szervezik meg szombaton a hegyi autós gyorsasági bajnokság második divíziójának második futamát Harghita Hill Climb Challenge néven. Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere kihangsúlyozta: a verseny megszervezésével szeretnének elindítani egy olyan sorozatot, amely a következő években nagy hangsúlyt kaphat a Hargita megye és Csíkszereda sportéletében. A városvezető kihangsúlyozta a kezdeményezők, a csíkszeredai városháza és Hargita Megye Tanácsának összehangolt szervezési munkáját és együttműködését az esemény megrendezésében.

Adrian Teslovan AT Motorsport SE elnöke, a szervezői csapat tagja örömét fejezte ki, hogy Csíkszereda bekerült az országos versenynaptárba. A szervező kiemelte, hogy a szombati versenyről négy órás élő közvetítést fog sugározni a Look Sport 3 televízió. A Harghita Hill Climb Challenge-t az AT Motorsport SE és Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala közösen szervezi a Hargita megyei önkormányzat támogatásával a Román Autósport Szövetség égisze alatt – hangzott el.

A környék turisztikai vonzerejének növekedését is várja az esemény megszervezésétől Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. „A verseny felhívhatja a figyelmet az itteni táj szépségeire, a turisztikai lehetőségekre. Ilyen szempontból is bizakodóan tekintünk az esemény elé” – fogalmazott a politikus.

Díjazni fogják a "Hegy királyát"

A futam részleteiről László Róbert versenyigazgató adott tájékoztatást. Mint elmondta, 4 kilométer hosszú versenypályát jelöltek ki a Hargitafürdő felé tartó megyei úton, a résztvevők csak felfelé fognak versenyezni. A versenyre 35 nevezés érkezett, rajtuk kívül három előfutó egészíti ki a mezőnyt.

László Róbert kiemelte, hogy a leggyorsabb versenyzőt díjazni fogják. A „Hegy királya” címet és a vele járó 500 eurós pénzjutalmat az a versenyző kapja majd meg, akinek legalább kettő versenyfelfutása lesz és az egyik ezek közül a leggyorsabbnak bizonyul. Az esemény felvezetéseként a csíkszeredai Szabadság téren mutatják be a versenyen részt vevő autókat. Tizenöt járművet tekinthetnek meg az érdeklődők a figyelemfelkeltő kiállítás során pénteken 17 és 19 óra között. A szervezési igazgató felhívta az autósport kedvelőinek figyelmét, hogy az érvényben lévő egészségügyi előírások alapján nézők nélkül zajlik az esemény.

A szombat délelőtti szabadedzéseket és az időmérőt az esemény közösségi oldalán lehet majd élőben követni, a három futamot pedig a Look Sport 3 is élőben adja a tervek szerint 14 és 18 óra között– tette hozzá László Róbert.

A Harghita Hill Climb Challenge napján útlezárásra kell számítani a Hargitafürdőre tartó 138A számú megyei úton. Az útzár 9-től 13 óráig és 14-től 18:15-ig fog tartani. A szervezők 13 és 14 óra között ideiglenesen megnyitják az útszakaszt a közúti forgalom előtt.

(Borítókép: rallyphoto.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?