Puskás Ferencre emlékeztek a budapesti Puskás Arénában

Megemlékezést tartottak hétfőn a budapesti Puskás Aréna névadó ünnepségének huszadik évfordulója alkalmából a stadionban, ahol Schmidt Ádám magyarországi sportért felelős államtitkár Pelét idézve azt mondta, a Holdon is Puskás lett volna a legnagyobb focista.

Az államtitkár felidézte, hogy 2002. augusztus 21-én „14 ezer szurkoló szeretete sokat jelentett Öcsi bácsinak a jóval esélyesebb spanyolok elleni 1–1-es mérkőzésen”. Hozzátette, hogy bár a nép stadionját mindig is Puskás Ferenc Stadionnak kellett volna nevezni, az akkori épület nem volt méltó a magyar labdarúgóhoz. A világszínvonalú, új aréna 2019-ben nyitotta meg kapuit – emlékeztetett.

Fotó: MTI

A 2002-es válogatott csapatkapitánya, Király Gábor személyes élményeket mesélt Puskás Ferencről, Marco Rossi szövetségi kapitány pedig arról beszélt, hogy az ő gyerekkorát is meghatározta az élmény, amelyet Puskás adott. Hozzátette, az utódok előtt az a cél, hogy a nemzeti csapat a hagyományokhoz méltóan szerepeljen.

Szöllősi György a Puskás-ügyek és a magyar futballhagyomány nagykövete felidézte, hogy Puskás Ferenc a Népstadion építésén is dolgozott, szövetségi kapitányként pedig ott ült a kispadon, majd nézők tízezrei köszöntötték a stadionban, amikor sok év után hazatért. Ravatala is ott állt 2006-ban.

Fotó: MTI

Gellei Imre, akkori szövetségi kapitány a magyar válogatott 2002. augusztus 21-i, spanyolok elleni meccsét említve megjegyezte, ez a találkozó Puskás Ferenc 75. születésnapja előtt is tisztelgett.

A hétfői eseményen megjelent Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Gera Zoltán, Tököli Attila és Halmosi Péter volt válogatott labdarúgó, valamint Baumgartner Zsolt volt Forma–1-es pilóta, aki a 2002-es ceremónián egy nyitott sportkocsival körbe vitte Puskás Ferencet a stadion futókörén.

Schmidt Ádám államtitkár, a Magyar Labdarúgó Szövetség nevében Berzi Sándor alelnök és Vági Márton főtitkár, a Puskás Alapítvány nevében Szöllősi György és Mravik Gusztáv, az alapítvány titkára helyezett el koszorút az emlékműnél.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?