Párizs 2024: Gulyás Michelle bravúros versenyzéssel olimpiai bajnok öttusába

A magyar sportoló hibátlan lovaglással és remek futással szerzett aranyérmet a párizsi ötkarikás játékokon. Mögötte honfitársa, Guzi Blanka, a negyedik helyen ért célba.

Jó helyzetből várta a női öttusázók vasárnapi fináléját Gulyás Michelle. A magyar olimpikonnak nem sikerültek jól az olimpia előtti versenyek, a párizsi ötkarikás játékokon viszont kezdettől fogva stabil teljesítményt nyújtott.

Szombat délelőtt hibátlanul teljesítette a lovaglást, teljesítményének köszönhetően a második helyre ugrott. Megtartotta pozícióját a mindent eldöntő lövészettel kombinált futásra is.

Fotó: MTI

Gulyás már rögtön a táv elején megelőzte a francia Clouvelt és a futam élére állt. A folytatásban is remekül versenyzett, néhány elhibázott lövést leszámítva biztosan tartotta előnyét. Nem lehetett már megállítani őt a célig, bravúros teljesítményével megszerezte az olimpiai aranyérmet.

Mögötte a másik magyar versenyző Guzi Blanka a negyedik helyen ért célba. Az ezüstérmet a francia, a bronzot dél-koreai öttusázó szerezte meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?