Párizs 2024: Kikapott az elődöntőben, bronzért mérkőzhet a magyar színekben induló Muszukajev Iszmail

A Dagesztánban született sportoló szombaton sima vereséget szenvedett iráni ellenfelétől, a dobogóra viszont még maradt esélye.

Vasárnap az olimpia összes többiszámához hasonlóan birkózásban is megrendezik az utolsó döntőket.  A férfiak 65 kilogrammos kategóriájában remek teljesítménnyel jutott el az elődöntőig a Magyarországot képviselő Muszukajev Iszmail. A világklasszis birkózó az iráni Rahman Amouzadkhalili ellen mérkőzött meg a fináléba jutásért.Fotó: MTI/Illyés Tibor

Jobban kezdte a mérkőzést az iráni, egymás után kétszer kitolta a szőnyegről Muszukajevet, egy perc alatt négy pontot szerezve ellene. Hamarosan megduplázta előnyét Amouzadkhalili, folyamatosan hatékony akciókat végrehajtva. Kevesebb mint két és fél perc alatt 10–0-val múlta felül magyar színekben versenyző ellenfelét.

A másik elődöntőben a japán Kyooka Kotaro magabiztosan győzte le a mongol Tulga Tumur Ochirt, így ő jutott a fináléba.

Muszukajev Iszmail Oroszország területén, Dagesztánban született, származását tekintve a balkár népcsoporthoz tartozik. A tavaly világbajnoki címet szerző birkózó 2018-ban hagyta el Oroszországot, villámgyors honosítása óta pedig magyar színekben versenyez.

Kapcsolódók

Kimaradt?