Paralimpia: Osváth Richárd tőrvívásban az ötödik helyen végzett

A szatmárnémeti születésű kerekesszékes vívó hajszállal maradt le az elődöntőről. Bár a vigaszágon két asszót is megnyert, kínai ellenfele nem hagyott neki esélyt az éremszerzésre.

Bár a vívó világversenyekre nem jellemző, hogy a versenyzők több fegyvernemben is neveznek, a parasportolók esetében más a helyzet. A magyar színekben induló, szatmárnémeti születésű Osváth Richárd kedden kardvívásban előbb a negyeddöntőig jutott, majd a vigaszágon hamar búcsúzott, szerdán viszont már a tőrőzök mezőnyében próbálkozhatott.

Fotó: MTI

Első asszójában ismét a brazil Demasceno ellen győzött, ezúttal még simábban, mint egy nappal korábban, mindössze két tust engedve neki. A séma folytatódott a negyeddöntőben is, ami kardban a végállomást jelentette számára. Ezúttal sokkal több esélye volt a legjobb négy közé jutni, mint előző nap, de egyetlen tussal kikapott a török Akkayától.

Ismét a vigaszágon folytathatta a versenyzést, ott viszont nem ért véget számára olyan gyorsan a küzdelem, mint kardban. Előbb lengyel, majd brit vívót győzött le, így a bronzban még reménykedhetett, a kínai Csung Szaj-szun viszont már túl nagy falat volt neki. 15–4-es verséggel ért véget számára a versenyzés, de annak ellenére, hogy az éremszerzés nem jött össze, ötödik helye miatt sem lehet csalódott.

Fotó: Osváth Richárd Facebook-oldala

A női tőrőzök mezőnyében Krajnyák Zsuzsanna Osváth Richárdhoz hasonlóan szintén ötödikként fejezte be a versenyt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?