Novák Ede tizedik helyen zárta az országúti időfutamot

A korábbi sportminiszter szerdán harmadik számában állt rajthoz a párizsi játékokon. Négy perccel maradt el győztes francia riválisától.

Múlt hétvégi szereplése után ezúttal az országúti kerékpárosok mezőnyében kezdte meg szereplését Novák Károly Eduárd, aki korábban pályakerékpárban lett paralimpiai bajnok és Tokóban is szerzett legjobb számában egy ezüstöt.

Szerdán a C4-es sérültségi kategória számára kiírt időfutamban állt rajthoz, ahol teher nélkül versenyezhetett.

Fotó forrása: Novák Eduárd Facebook oldala

Az időfutamot a francia Kévin le Cunff nyerte, mögötte honfitársa jött be a második helyre, a bronzot pedig spanyol paralimpikon szerezte meg. Novák Ede kicsivel több mint négy perc különbséggel végzett a győztes mögött, a tizedik poziicíóban zárva a versenyt.

A pályakerékpáros számok után arra panaszkodott az egyéni csúcsokat döntő egyéni sportoló, hogy az idei mezőnyben olyan versenyzőkkel is össze kellett mérnie erejét, akiknek nem viselnek protézist. Ez amiatt van, mert a C4-es és C5-ös sérültségi kategóriát összevonták, így hiába versenyez élete formájában Novák, mindkét Velodromos számban be kellett érnie a hetedik hellyel, pedig a régi versenyrendszer szerint idén is esélye lett volna dobogóra állni.

Nem ért még véget számára a paralimpia az országúti időfutammal sem, pénteken a mezőnyversenyben vesz részt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?