Pár napja halálhírét keltették, most valóban elhunyt a sztárügynök

Néhány napja még ő maga cáfolta, hogy meghalt volna.

Nem feltétlenül igaz a vélekedés, mely szerint sokáig fog élni az, akinek indokolatlanul halálhírét keltik. A világ legismertebb játékosügynökének számító Mino Raioláról néhány napja röppent fel a világsajtóban a hír, hogy meghalt, amit azonban pár órával később maga az érintett cáfolt.Mino Raiola | Fotó: Twitter

A vég azonban nem sokat váratott magára, szombaton ugyanis családja közölte, hogy Mino Raiola jobblétre szenderült. „Végtelen fájdalommal tudatjuk, hogy elhunyt a valaha élt leggondoskodóbb és legcsodálatosabb játékosügynök” – közölte a család Mino Raiola Twitter-oldalán. Az 54 éves Raiola régóta súlyos betegségben szenvedett, kórházban érte a halál.

Az olasz nemzetiségű, de Hollandiában felcseperedő Raiola, ifjú korában maga is próbálkozott a labdarúgással, a HFC Haarlemnél, de 18 évesen abbahagyta és az ificsapat vezetője lett, majd tolmácsolni kezdett a futballklubok mellett, végül testvérével közösen játékosügynökséget alapított.

Ügyfele volt többek között Dennis Bergkamp, Wim Jonk, később Pavel Nedved, majd Robinho is, míg a ma is aktív játékosai között említhetjük mások mellett Zlatan Ibrahimovicot , Paul Pogbát, Erling Haalandot, Gianluigi Donnarummát, vagy éppen Marco Verrattit is.

Mino Raiola felettébb vitatott személyiség volt, gyakran érték olyan vádak, hogy munkája során a sportszakmai szempontokat teljesen alárendeli a pénzügyieknek, a profiton kívül semmi más nem érdekli.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?