Összefogott a jégkorong-társadalom: sikeres volt a jótékonysági gyűjtés a lábprotézisre

Összegyűlt a szükséges összeg annak a székelyföldi fiatalember lábprotézisének pótlására, aki egy dániai munkabaleset nyomán veszítette el egyik lábát. A jégkorong-rajongó férfi korábbi protézise megsérült, így hosszabb ideig munkaképtelenné vált, helyzetének megoldására jótékonysági licitet hirdettek a csíkszeredai hokiszurkolók.

Az akció nyomán felajánlott pénzt szerdán adta át Becze Tihamér, a Csíkszeredai Sportklub magyar válogatott csatára és György Tibor „Zsiráf” az akció lebonyolítását magára vállaló Budapesten élő szurkoló. A Maszol munkatársa is elkísérte őket Gothár Róbert csíkjenőfalvi otthonába.

Sikeresen zárult a Csíkszeredai Sportklub szurkolók által felkarolt és levezényelt jótékonysági licit, amely során számos jégkorongozó, és hokirajongó ajánlotta fel különböző ereklyéit, emléktárgyait.

„Az akció hihetetlen összefogást hozott a jégkorong-társadalomban, egy idő után egyszerűen nem tudtam már fogadni több felajánlást. Így is közel negyven tétel licitjét kellett követni, ami azt jelentette, hogy éjjel-nappal jelzett a telefonom. Az árverések lezárása után meg kellett oldanunk a pénzek fogadását, utalását, majd a mezek, emléktárgyak eljuttatását a licit-nyertesekhez. Ez körülbelül egy hónapot vett igénybe, de végre itt lehetünk Róbertnél és át tudjuk adni az összegyűlt összeget. Reméljük, segíteni tudunk általa!” – mondta György Tibor, az akció koordinátora.

A Magyarországon élő Sportklub-szurkoló először csak a Becze Tihamér által felajánlott mez licitjét hirdette meg, ám sorra érkeztek az újabb és újabb felajánlások.

Mint a leginkább „Zsiráf” becenéven ismert fiatalember elmondta: az Erste Liga szinte minden csapata csatlakozott valamilyen formában az akcióhoz. Ismert és kevésbé ismert játékosok, szurkolók, sportvezetők ajánlottak fel egy-egy jégkorong-ereklyét a jótékonysági akció folytatásához. Felsorolni is hosszas lenne, ki mindenki támogatta a kezdeményezést, a játékosok, rajongók mellett magyarországi és székelyföldi játékvezetők is csatlakoztak, tudtuk meg.

Becze Tihamér figyelmét felesége, Krisztina hívta fel Róbert problémájára. A magyar válogatottnál is számításba vett csatár azonnal felajánlotta az egyik mezét jótékonysági licitre és ezzel az ötlettel kereste meg György Tibort, aki azonnal az ügy mellé állt. A többi, ahogy mondani szokás, már történelem…

„Szűk közeg a miénk, néhány ezer emberből áll a romániai és magyarországi jégkorong-társadalom, viszont rendkívül összetartó. Ezóttal is megmutattuk, hogy képesek vagyunk az összefogásra és biztos vagyok benne, hogy jó helyre megy ez a segítség. Örülök, hogy hozzájárulhattam az akció sikeréhez” – mondta a Sportklub-szurkolók által csak „Titi”-nek hívott támadó.

Meghatottan fogadta kis küldöttségünket Róbert és családja. „Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, hokistáknak, akik a dresszt felajánlották, és mindazoknak, akik bármilyen formában részt vettek ebben az egész akcióban. Nagyon jó érzés, hogy ennyien akartak segíteni, nemcsak a licitek formájában, hanem azon kívül is számos felajánlás érkezett” – mesélte Róbert.

Felesége, Piroska megjegyezte, a faluból is sokan akartak segíteni, volt olyan eset, hogy a kapun dobott be valaki borítékot, amiben pénz lapult, de egyéb formában is sokan megkeresték őket.

A segítő szándékú felajánlások nyomán összegyűlt pénzösszegből Róbert megnyugtató megoldást talált a lábprotézisének pótlására, és Németországból be is tudja szerezni a számára megfelelő segédeszközt, amivel munkát vállalhat.

(Borítókép: György Tibor "Zsiráf, Gothár Róbert és Becze Tihamér | a szerző felvétele)

Kapcsolódók

Kimaradt?