Összefogásból jeles – bajban lévő Sportklub-szurkolón segít a jégkorongtársadalom

Példátlan összefogásra sarkallta a magyar jégkorong-társadalmat egy fiatalember sorsa. A Csíkszeredai Sportklub szurkolója egy munkabaleset során veszítette el az egyik lábát, majd a kapott protézise is megsérült, így jelenleg munkaképtelen. A szurkolók jótékonysági árverést hirdettek, melynek eredményeképpen számos felajánlás érkezett a napokban a fiatalember számára.

A  Csíkjenőfalván élő Gothár Róbert 7 évvel ezelőtt egy dániai munkabalesetben elveszítette a bal lábát, miután egy munkagép leszakította azt. A fiatalember hosszú pereskedés után kapott némi kártérítést a munkáltatójától, és ennek az összegnek a felhasználásával, valamint a család és barátok segítségével sikerült protézist csináltatnia. A protézissel Róbert újra munkát vállalhatott, saját bevallása szerint újra egész embernek érezhette magát.

A közelmúltban azonban megsérült a protézise, amit nem lehet megjavítani. Mint megtudta, egy újnak az ára 12 ezer euro, amit saját erőből nem tud fedezni, mivel jelenleg munkaképtelen, betegnyugdíja pedig mindössze 370 lej. Róbert az egészségbiztosítóhoz fordult, azonban kiderült, hogy mindössze az összeg 10 százalékát támogatják.

Itt léptek a Csíkszeredai Sportklub játékosai és szurkolói. Az esetről értesülve Becze Tihamér, a csíkszeredai csapat magyar válogatott csatára első szóra felajánlott egy általa viselt mezt. A Csíkszeredai Sportklub Szurkolók Határok Nélkül Facebook-csoportban licitre bocsátották a felajánlott sportereklyét, és a közösségi oldalon meghirdették a jótékonysági akciót. Ezt követően felgyorsultak az események és valósággal „felrobbant” a Facebook.

Sorban jönnek a felajánlások

Mint György Tibor „Zsiráf”, a szurkolói egyesület egyik képviselője a Maszol érdeklődésére elmondta, hihetetlen dolog történt Becze Tihamér felajánlása után. „A telefonom azóta folyamatosan jelez, Titi (Becze Tihamér beceneve – szerk. megj.) mezének 170 megosztása volt. Azután sorban jöttek a felajánlások” – mesélte.

Az első mez után egymást érték az üzenetek: ismert és kevésbé ismert játékosok, szurkolók, sportvezetők ajánlottak fel egy-egy jégkorong-ereklyét a jótékonysági akció folytatásához.

György Tibor elmondta, hogy Becze Tihamér meze 1000 euróért „kelt el”, ugyanakkor lezárult az elmúlt szezont Csíkszeredában töltő Joshua Shalla, valamint a csapat fiatal tehetsége, Sándor Zoltán mezeinek licitje. Emellett folyamatban van még a gyűjtés, több mez, és ereklye várja új gazdáját, hogy a befolyt összeggel Róbert protézisének elkészítését támogassák.

Felajánlotta a mezét többek között a Debreceni EAC kapusa, Hetényi Zoltán, az UTE kapuvédője, Rajna Miklós, a Titánok játékosa, Péter Andor, a csíki közönségkedvenc, Fodor Csanád, a magyar jégkorong-válogatott csupaszív játékosa, Sofron István, de a Sportklub székelyföldi riválisa, a Gyergyói HK tehetsége, Ferencz-Csibi Róbert és csapattársa, Igor Bobcek sem maradt ki. Ezenkívül az Opten Vasas HC, valamint a Csíkszeredai Sportklub vezetősége is beszállt az akcióba.

A gyűjtést a játékvezetők képviselői is támogatták, Soós Dániel és Nagy Attila nemzetközi jégkorongbírók a 2016–2017-ben viselt hivatalos mezeiket ajánlották fel, amelyekben több mint 700 EBEL-mérkőzésen működtek közre.

Az akció részleteiről a Csíkszeredai Sportklub Szurkolók Határok Nélkül Facebook-csoportban olvashatnak. A fiatalembert közvetlenül is lehet támogatni a RO62BACX0000002137488000 bankszámlaszámon, vagy a +40/0751/830–501-es telefonszámot használva a Revolut alkalmazáson keresztül.

(Borítókép: Gothár Róbert és családja | Forrás: Facebook)

Kapcsolódók

Kimaradt?