FRISSÍTVE - Összeesett a pályán a dán játékos, folytatják a félbeszakadt meccset

Fotó: Agerpres/EPAFRISSÍTVE - A dán Christian Eriksen összeesett a pályán, újraélesztették, emiatt az első félidő végén félbeszakadt szombat este a Dánia-Finnország mérkőzés a labdarúgó Európa-bajnokságon, Koppenhágában, a B csoportban.

Az Internazionaléval olasz bajnok, 109-szeres válogatott középpályás a 43. percben egy dán akció után elindult visszafelé, majd mindenféle előzmény nélkül, két-három botorkálva megtett lépés után összeesett az oldalvonal mellett.

A 29 éves játékost mintegy tíz percig, a pályán élesztették újra, döbbent csapattársai védősorfalat álltak körülötte, mielőtt a mentősök kitolták a hordágyat a stadionból - a közönség tapsa közepette. A finnek már korábban bementek az öltözőbe, a dánok kikísérték csapattársukat.

Egyelőre nem tudni, milyen állapotban van Eriksen, illetve hogy folytatódik-e a találkozó. A középpályás mostani pályára lépésével a 4. helyre lépett a dán örökranglistán, csak Peter Schmeichel (129), Dennis Rommedahl (126) és Jon Dahl Tomasson (112) számlál több válogatottságot.

A találkozó 0-0-ra áll.

FRISSÍTÉS1 - A Guardian információi szerint a mérkőzést felfüggesztették, kérdéses, hogy fog-e egyáltalán folytatódni. A dán sajtó szerint a játékost kórházba szállították, az állapotáról hivatalos információ egyelőre nincs.

FRISSÍTÉS2 - Twitter-oldalán az UEFA közölte: Eriksen állapotát a kórházban stabilizálták. A mérkőzés további sorsáról román idő szerint 20.45 körül várható bejelentés.

Egy későbbi Reuters-fotó tanúsága szerint a játékos a homlokát fogva, nyitott szemmel, a sajtóhírek alapján stabil állapotban hagyta el az arénát, és szállították kórházba.

FRISSÍTÉS3 - Az UEFA bejelentette, hogy 21.30-tól folytatják a mérkőzést.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?