Külföldi rendőröket is bevetnek Bukarestben a labdarúgó Eb mérkőzései alatt

Hazai és külföldi, egyenruhás és civil ruhás rendőrök, továbbá a csendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai biztosítják majd a közrendet és a biztonságot a labdarúgó Európa-bajnokság Bukarestben rendezendő mérkőzései alatt.

A fővárosi rendőrség szóvivője, Diana Sarca szerint a rendvédelmi szervek nagy erőkkel lesznek jelen a sportesemény idején szerte a városban. „Egyenruhás és civil ruhás rendőrök gondoskodnak majd arról, hogy mindenki biztonságban legyen az eseményen” – fogalmazott.

Hozzátette, a rendőrség munkáját a csendőrség és a katasztrófavédelem kötelékében dolgozók segítik majd, illetve más szervező országokból is érkeznek rendőrök. „Mindenhol ott leszünk, ahol szükség lesz ránk, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy mindenki biztonságban élvezhesse a sporteseményt” – nyomatékosította.

A bukaresti katasztrófavédelem sajtószóvivője, Daniel Vasile elmondta, az elmúlt napokban kollégái ellenőrzéseket végeztek a város azon részein, ahova a legtöbb turistát várják. Emberéletet veszélyeztető problémákat nem észleltek, az esemény ideje alatt azonban folyamatosan készenlétben áll majd mintegy 150 katonai tűzoltó, hogy szükség esetén közbelépjen. A stadion közelében egy mobil parancsnoki központot állítanak fel, oda futnak majd be a környékről leadott esetleges bejelentések. Mindemellett a rohammentő-szolgálat egyik helikoptere is készenlétben áll majd, hogy nagyon súlyos sérülés esetén bevethető legyen.

A koronavírus-járvány miatt 2020-ról idénre halasztott labdarúgó Európa-bajnokság négy mérkőzését játsszák Bukarestben: a C csoport három találkozóját és az egyik nyolcaddöntőt. A Nemzeti Arénában kerül sor a következő mérkőzésekre: Ausztria - Észak-Macedónia (június 13., 19 óra); Ukrajna - Észak-Macedónia (június 17., 16 óra), Ukrajna - Ausztria (június 21., 19 óra). A nyolcaddöntőben az F csoport győztese június 28-án 22 órakor játszik az A, B vagy C csoport harmadik helyezettjével. 

(Címlapfotó: a Román Rendőrség Facebook-oldala)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?