EURO 2020: nem fog féltérdre ereszkedni a magyar válogatott

A magyar labdarúgó válogatott elítéli a gyűlölet minden formáját, ám nem térdeléssel fogja ezt kifejezni a pénteken rajtoló Európa-bajnokság mérkőzései előtt – közölte a Magyar Labdarúgó Szövetség.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közleménye szerint "a sport alapértéke az esélyegyenlőség, a játékostárs és az ellenfél tisztelete". Mint írták: a labdarúgás azért válhatott a világ legnépszerűbb sportjává, mert mindenkié.

"A magyar válogatott nemcsak minden esetben követi a nemzetközi szabályokat és normákat, hanem mindenkinek megadja a tiszteletet – legyen szó ellenfélről, szurkolóról vagy bárki másról" – fogalmaztak a hivatalos álláspontjukban a magyar szakszövetség vezetői.

Emlékeztettek: az MLSZ A gyűlölet nem pálya kampány keretében harcol évek óta a gyűlölet minden formája ellen. Az UEFA és a FIFA szabályai nem engedik a politizálást a pályán és a stadionban sem, amit az MLSZ nem csak elfogad, de egyet is ért vele. "A válogatott a mérkőzések előtt nem térdeléssel fogja kifejezni a gyűlölet bármilyen formájának elítélését" – szögezte le a Magyar Labdarúgó Szövetség közleménye.

(Borítókép: mlsz.hu)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?