EURO 2020:  Bogdán Ádám és Szalai Attila is bízik a magyar válogatott sikeres rajtjában

A kapus Bogdán Ádám, illetve a védő Szalai Attila is úgy fogalmazott, már a portugálok elleni nyitómeccsen meg akarják mutatni, mire lesznek képesek a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.

A Fenerbahcéban játszó 23 éves Szalai a magyar együttes szombati, telki sajtótájékoztatóján elmondta, magasak az elvárásaik saját magukkal szemben és már az első összecsapáson meg szeretnék mutatni, mire képesek.  "Százszázalékos fizikai és mentális felkészüléssel, a taktika maximális betartásával szeretnénk megérkezni már az első összecsapásra" - fogalmazott a hátvéd. A játékos kiemelte, már az egész csapat "várakozási lázban ég".

Azzal kapcsolatban, hogy bekerült klubtársa, a világbajnok Mesut Özil Eb-álomcsapatába, újságírói kérdésre azt válaszolta, örül neki, ugyanakkor ezt nem tőle, hanem másoktól tudta meg. "Beszéltünk az Eb-ről, de csak sok sikert kívánt és azt mondta, a németek mellett nekünk is fog szorítani" - mondta Szalai Attila, aki kifejtette, rengeteget köszönhet ugyancsak labdarúgó édesapjának, akivel rengeteg különedzést végzett és végez mind a mai napig, amikor van rá lehetőségük.

"Olyan dolgokat adott át kiskoromtól kezdve a regenerációval, a táplálkozással és az edzésekkel kapcsolatban, amiket más nem biztos, hogy megkapott ilyen idősen. Mind a mai napig hálás vagyok neki és édesanyámnak is, főleg, mivel nem voltam labdaügyes és miután hirtelen megnőttem, koordinációs problémáim is voltak, de ezeket sikerült korrigálni" - fogalmazott a védő.Szalai Attila a magyar válogatott szombati sajtótájékoztatóján Telkiben | Forrás: MLSZ

 Bogdán Ádám - aki öt év után az írek elleni keddi felkészülési mérkőzésen állhatott ismét a magyar válogatott kapujában - kiemelte, amikor hazaszerződött a Ferencvárosba, az volt az első motivációja, hogy bekerüljön az Európa-bajnoki keretbe. Mint mondta, néhány meccsen kapott is lehetőséget a bizonyításra a klubjában, amivel élni tudott, így pedig egy felemelő közösségbe került bele.

"A mai magyar válogatottnak tagja lenni különleges érzés, elképesztő, hogy sikerült beverekednem magam, köszönöm nekik az Európa-bajnoki kijutást. Pár centivel a föld felett járok, jól érzem magam és büszke vagyok, hogy itt lehetek" - mondta a kapus.

A magyar válogatott jövő kedden a címvédő portugálokat fogadja a Puskás Arénában, jövő szombaton pedig ugyanott a világbajnok franciákkal játszik, aztán június 23-án Münchenben, a németek vendégeként zárja a csoportkört.

Saját szerepével kapcsolatban kiemelte, fontos, hogy minden edzésen a lehető legjobban teljesítsen, ezzel is segítve poszttársait. Velük kapcsolatban megjegyezte, olyan kapusok vannak a keretben, akiket nagyon tisztel.   

"A játéklehetőségen nem is gondolkozom, annak örülnék a legjobban, ha az első pár meccs úgy sikerülne, hogy lehetőségünk van továbblépni. Megható volt az írek ellen ismét címeres mezben pályára lépni, mert ott volt az egész családom, a kislányom, és arra mindig is vágytam, hogy ő láthasson a válogatottban" - emlékezett vissza a felkészülési összecsapásra Bogdán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kiemelte, hogy bár az idősebb játékosok közé tartozik, egy kiforrott, megformálódott közösségbe csöppent bele, így az elején igyekezett megfigyelni a szokásokat, hogyan alakulnak a napok.

"Kijelenthetem, rendkívül profi a brigád, amely komolyan veszi az edzéseket, és iszonyatos melót végez. Mindenki pozitívan viszonyul a másikhoz, ez az egyik legnagyobb erősségünk. Taktikailag be akarunk tartani minden utasítást, és bízom abban, hogy az, hogy mindenben segítjük egymást, olyan előnyt jelent majd más csapattokkal szemben, aminek köszönhetően sikeresek leszünk" - fogalmazott Bogdán.

(Címlapofotó: MTI)

Kapcsolódók

Kimaradt?