EURO 2020: zavartalanul folytathatják felkészülésüket a címvédő portugálok

A portugál O Jogo című lap szerint a soron kívüli tesztelésen sem találtak koronavírus-fertőzött játékost a labdarúgó Európa-bajnokságra készülő portugál válogatottnál. Mint írtuk, Cristiano Ronaldóékat azután vizsgálták meg, hogy legutóbbi ellenfelüknél, a spanyol válogatottban Sergio Busquets teszteredménye pozitív lett.

Jelen állás szerint zavartalanul folytathatja a felkészülést a portugál válogatott – legalábbis erre következtetni az O Jogo cikkéből. Mindez kérdésesnek tűnt az As korábbi beszámolója után: a spanyol lap azt írta délelőtt, a címvédő akár 12 napos karanténba is kerülhet a Spanyolország elleni felkészülési mérkőzése után.

Történt ugyanis, hogy Sergio Busquets, az FC Barcelona középpályása pozitív koronavírustesztet produkált a spanyol–portugál meccs másnapján, így el is hagyta a válogatott madridi edzőtáborát. A futballista 61 percet játszott a találkozón, sőt már a mérkőzést megelőzően kapcsolatba került a portugál játékosokkal – a csapatkapitányok üdvözlésekor, valamint közösen fotózkodott annak apropóján, hogy Portugália és Spanyolország közösen rendezné meg a 2030-as világbajnokságot –, majd az összecsapáson is, azt követően ölelkezett Cristiano Ronaldóval, és több ellenfelének is gratulált.

A magyar válogatott június 15-én Portugália ellen kezdené meg szereplését az Európa-bajnokságon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?