MTVA: az erdélyi szurkolók is láthatják az M4 Sport Eb-közvetítéseit

Az Európai Műsorsugárzók Uniójával (EBU), valamint a román és a szlovák közszolgálati televíziókkal megkötött szerződések alapján Erdélyben és a Felvidéken is láthatók lesznek a magyar közmédia sportcsatornájának (M4 Sport) közvetítései a labdarúgó Európa-bajnokságról – tájékoztatta a Maszolt hétfőn a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

Az MTVA közlése szerint „a magyar közmédia fontos feladatának tartjuk, hogy a határon túl élő honfitársaink számára is elérhetővé tegyük a magyar labdarúgás legfontosabb eseményeit”, és történelmi előrelépésnek nevezte a szlovák és román közszolgálati csatornákkal, valamint az EBU-val kötött megállapodást, amelynek értelmében márciusban a magyar felnőtt labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezőit, illetve az U21-es nemzeti csapat mindhárom csoportmeccsét elérhetővé tette az M4 Sport Erdélyben és a Felvidéken egyaránt.

„A pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzései kapcsán megkötött szerződéseink szerint kábelen lesznek foghatóak a találkozók Szlovákia és Románia területén” – írta az MTVA sajtóosztálya, hozzátéve, hogy „ezzel kapcsolatban bővebben a műsorszolgáltatónál tudnak tájékozódni az érdeklődők”.Magyar kommentárral nézhetjük majd a magyar csapat meccseit | Fotó: MTI

Emlékezetes, hogy a nagy nemzetközi sportesemények közvetítései jogairól szóló szerződés alapján a magyar közmédia úgynevezett geokódolással blokkolta a külhoni magyar területeken az adott világversenyről szóló közvetítést, és a sportrajongók legfeljebb számítógépen vagy okostelefonon, különböző internetes „praktikák” bevetésével, bővítmények és alkalmazások telepítésével tudták csak több-kevesebb sikerrel „meghekkelni” az adást – vagy nézték az adott meccset román kommentárral...

A koronavírus-járvány miatt elhalasztott 2020-as Európa-bajnokság idén június 11. és július 11. között tart, és összesen 11 különböző városban – köztük Bukarestben és Budapesten – rendezik meg. A magyar válogatott résztvevője a 24-es mezőnynek, és két meccset hazai pályán játszik: június 15-én Portugáliával, 19-én Franciaországgal, míg 23-án Münchenben mérkőzik meg a német válogatottal.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?