EURO 2020: Budapesten lesz a címvédő portugálok bázisa

Fotó: UEFA

A Portugál Labdarúgó-szövetség megerősítette, hogy Budapesten lesz a címvédő válogatott bázisa az idén nyárra halasztott Európa-bajnokságon.

Antonio Magalhaes, a portugál szövetség kommunikációs igazgatója tavaly január 2-án jelentette be, hogy a magyar fővárosra esett a választásuk, s kedden megerősítette, hogy ez az egyéves halasztás ellenére sem változott.

Cristiano Ronaldo és társai várhatóan június 10-én érkeznek Budapestre, ahol 15-én Magyarországgal, 23-án Franciaországgal találkoznak az F-csoportban. A két mérkőzés között, 19-én Münchenben a németekkel játszanak.

Az nso.hu információi szerin a portugál nemzeti csapat margitszigeti Grand Hotelben lakhat a budapesti Eb-napokon. Fernando Santos kapitány kérése az volt, hogy a repülőtér és az edzéslehetőség is minél közelebb legyen a szállodához, így a Vasas angyalföldi stadionjában tréningezne a portugál együttes. A terv szerint külön kamion szállítja a hotelbe Ronaldo személyes felszerelését, a neki megtervezett, optimális pihenést biztosító matractól a nagy képernyős televízióig, hogy mindenben a megszokott tárgyak vehessék körül a Juventus világsztárját.

A labdarúgó Európa-bajnokságra június 11. és július 11. között kerül sor 11 országban. Fernando Santos szövetségi kapitány május 20-án hirdeti ki szűkített keretét. A portugálok a felkészülési időszakban június 4-én Spanyolországgal, 9-én Izraellel találkoznak

 

Kapcsolódók

Kimaradt?