EURO 2020: a portugálok is karanténba kerülhetnek Busquets miatt

Fotó: Twitter/selecaoportugalAz As információi szerint Sergio Busquets pozitív koronavírustesztje miatt a spanyol és a portugál válogatott is 12 napos karanténba kerülhet az Európa-bajnokság előtt. A lap szerint azonban nem kerül veszélybe egyik csapat részvétele sem.

Sergio Busquets, a Barcelona középpályása hétfőn pozitív koronavírustesztet produkált, így el is hagyta a válogatott madridi edzőtáborát. A futballista azonban pályára lépett a Portugália elleni felkészülési mérkőzésen, 61 percet játszott is, így mindkét válogatottra karantén várhat az Európa-bajnokság előtt. Ennek oka, hogy már a találkozót megelőzően kapcsolatba került a portugál játékosokkal – a csapatkapitányok üdvözlésekor, valamint közösen fotózkodott annak apropóján, hogy Portugália és Spanyolország közösen rendezné meg a 2030-as világbajnokságot –, majd az összecsapáson is, azt követően pedig ölelkezett Cristiano Ronaldóval, és több ellenfelének is gratulált. Az As szerint emiatt mindkét gárdának követnie kell az UEFA-protokollt, és 12 napos karanténba kell vonulnia.

A magyar válogatott június 15-én Portugália ellen kezdené meg az Európa-bajnokságot, viszont a kialakult helyzet még nem tudni, hogy befolyásolja-e valamilyen módon az összecsapást.

A spanyol válogatott játékosai május 31-én estek át először koronavírusteszten, azonban ekkor még mindenki negatív eredményt produkált.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?