Orbán-Vizer találkozó: a sportnak kulcsszerepe van az élet újraindításában

Fotó: MTIOrbán Viktor magyar miniszterelnök és Schmitt Pál volt köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, a nemzet sportolója hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta Marius Vizert, a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) elnökét, akivel a sport koronavírus-járvány utáni újraindításban játszott szerepéről tárgyaltak - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélésen szó volt a budapesti cselgáncs világbajnokságról is, amelyet 2021. június 6. és 13. között, a 2017-es vb-hez hasonlóan, a Papp László Sportarénában rendeznek meg.

Orbán Viktor és a Bihar megyei születésű Marius Vizer egyetértett abban, hogy a koronavírus-járvány elleni küzdelem összetett feladat; biztonságban kell lennünk, de élnünk is kell, és ami a legfontosabb, egészségesen kell élnünk. A judo és általában a sport hozzájárul az egészség megőrzéséhez - szögezték le.

A következő időszakban esedékes sport-világeseményekről az IJF elnöke azt mondta: az egészség és a biztonság mindig az első számú szempontjuk lesz, ebben nem köthetnek kompromisszumokat. A budapesti vb kapcsán kifejtette: minden küldöttségnek eleget kell tennie az érvényben lévő szabályoknak. Fontos feladat biztonságos körülményeket biztosítani a munkatársaknak, a helyi szervezőknek, az edzőknek és a sportolóknak, és ezt meg is fogják tenni.

Kapcsolódók

Kimaradt?