Novák Eduárd az Európai Sporthét megnyitóján: mandátumom célja sportolásra bírni az országot

Mandátuma egyik céljának tekinti, hogy sportolásra bírja az országot – jelentette ki az Európai Sporthét pénteki megnyitóján tartott sajtótájékoztatón Novák Eduárd sportminiszter, hangsúlyozva, hogy minél több gyermeket szeretne a sportok felé vonzani.

Beszédében a tárcavezető örömét fejezte ki, hogy idén először Románia is csatlakozott az Európai Bizottság testmozgás-népszerűsítő, Be Active (Légy aktív) elnevezésű kampányához.

„Valahol el kell kezdenünk azt, hogy egészséges és sportos nemzetté váljunk. Sajnos még mindig nagyon kevés testnevelésóra van az iskolákban, nagyon kevés az igazolt sportoló, de az olyan projektekkel, mint például a Be active, vagy az alternatív iskolai sportórákkal úgy gondolom, hogy tehetünk egy lépést előre” – jelentette ki a miniszter, hozzátéve, hogy a vidéki településekre összpontosítanak, ahol nincs infrastruktúra a tömegsport számára.

Illusztráció forrása: a sportminiszter Facebook-oldala

Novák Eduárd reményét fejezte ki, hogy az Európai Sporthetet minden évben meg lehet majd szervezni Romániában. Szerinte hamis az a nézet, hogy a gyerekek már nem járnak sportolni. „Ha megadjuk a lehetőséget, akkor a gyerekek sportolni fognak, ezért mindenkit arra kérek, hogy vegyen részt, és motiváljon másokat” – jelentette ki.

Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, amelyet 2015 óta minden évben megrendeznek a sport és a testmozgás népszerűsítése jegyében. A nemzetközi eseménysorozat idén 2022. szeptember 23-30. között zajlik szerte Európában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?