FRISSÍTVE – Női kézilabda-vb: Őrületes meccset nyerve jutott döntőbe Norvégia, a franciákkal találkozik vasárnap

A címvédő norvég válogatott hosszabbításban 29-28-ra legyőzte a dán csapatot a társházigazdák elődöntőjében, Herningben a svédekkel közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon.

Norvég öröm | Fotó: IHF

Az elmúlt évi Európa-bajnokság fináléjának pénteki „visszavágóján” az akkori ezüstérmes dánok kezdtek jobban – írta beszámolójában az MTI. Nem is akármennyire jobban: hét perc után 5-1-re vezettek úgy, hogy a beálló Kathrine Heindahl négyszer is betalált. Időkéréssel rendezték soraikat védekezésben a címvédő norvégok, 5-4-re zárkóztak, ezt követően viszont a dán válogatott egy 5-1-es szériával ismét elhúzott.

Pihenőre ötgólos különbséggel vonultak a felek, a fordulás után azonban a norvégok egy kapott találat nélkül lejátszott emberhátrányra alapozva újra látótávolságon belülre kerültek (12-14), ráadásul a dán együttes térdsérülés miatt elvesztette egyik legjobbját, Heindahlt. A záró tíz percben többször is támadhatott az egyenlítésért a címvédő, mely két és fél perccel a vége előtt járt sikerrel (22-22), sőt, az utolsó percben először a vezetést is megszerezte, így a dánoknak kellett hosszabbításra menteniük az összecsapást, amit négy másodperccel a vége előtt hetesből sikerült megtenniük. A ráadás első öt percében két-két találatot szereztek az együttesek, a második ötből az utolsóban pedig 28-27-es norvég vezetésnél - a tornán már nem először - az időmérő rendszer hibája miatt állt a játék. A dánok hétméteresből egalizáltak még, ám mérkőzés legeredményesebbje, Henny Reistad 15. góljával az utolsó másodpercben döntőbe lőtte a norvég válogatottat.

FRISSÍTÉS: Ez után az őrületes elődöntő után Norvégia vasárnap lép majd pályára a döntőben. Ellenfele az olimpiai bajnok francia válogatott lesz, amelyik péntek késő este 37-28-ra múlta felül a svédeket a legjobb négy között. Emlékezetes, hogy mindkét alakulat főesélyesként vágott neki a seregszemlére, és a középdöntők során már meg is mérkőztek egymással. Akkor a franciák 24-23-ra legyőzték a skandináv klasszisokat.

A vasárnapi döntőt 20 órakor rendezik. Előtte a dánok a svédek ellen lépnek pályára a bronzéremért.

A ötödik helyért Németország–Hollandia, a hetedik helyért pedig Csehország–Montenegró párosítás szerint játszanak ugyancsak vasárnap, miután pénteken Hollandia 28-25-re legyőzte Montenegrót, Németország pedig a cseheket múlta felül 32-26-ra.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?