Női kézi-vb: aranyérmesek a káprázatos második félidőt produkáló norvégok

A félidőben még négy góllal vezettek a franciák, de aztán beindult a norvég henger.

A skandinávoknál megint a rutinos Katrine Lunde kezdett a kapuban, míg a túloldalon a győri Laura Glauser kapta meg a meccs első felét. Mindkét csapat bátran építhetett a védekezésére, így nem is záporoztak a gólok az elején, ám először a franciák tudtak elmenni kettővel. Olivier Krumbholz a tőle megszokott módon hamar elkezdte a csapata forgatását, azonban az meglepetésként hatott, hogy az eddig kevesebb szerepet kapó Tamara Horacek érkezett a pályára.

Kari Brattset a franciák ellen is eredményesen dolgozott a falban, hozzájárulva a skandinávok többszöri egyenlítéséhez. Szükség volt a találataira, mert a franciák rendkívül hatékonyan tüzeltek az elején, még ha emellett a labdaeladásokat is termelték. Henny Reistad első megmozdulásai nem jöttek be, ellenben Pauletta Foppa újra kétgólos előnyhöz juttatta csapatát, Thorír Hergeirsson egyből időt kért.

Estelle Nze Minko jött ki azonban zavaróba, amivel sikerült is nyomást helyeznie a norvégokra, a győri irányító-átlövő is nagyban hozzájárult, hogy a francia válogatott egyre inkább elhúzott. Glausert éltették a francia szurkolók, az egyre jobban elbizonytalanodó norvégok majdnem nyolc percig nem tudtak neki betalálni, ezalatt Krumbholz csapata egy 7–1-es sorozattal 14–8-ra elment. Nagyon kellettek a norvégoknak Malin Aune jobb szélről szerzett góljai, ráadásul a franciák emberhátrányban elcserélték magukat (nem sokkal később lemásolták mindezt a norvégok is). Allison Pineau hibátlanul lőtte a heteseket, egyébként kaotikus percekkel zárult a félidő, volt amikor két-két kiállítást mutatott az eredményjelző. A franciák rontottak többet ezekben a helyzetekben, de így is 16–12-re vezettek a szünetben.

A norvégok láthatóan felszívták magukat a pihenő alatt, nagyobb sebességre kapcsolva két és fél perc alatt egyenlítettek, újra nyílttá téve a meccset. Reistad is magára talált, a második játékrészben elért negyedik találata már vezetést ért az északiaknak. A norvégok lendületben maradtak, míg ezúttal a franciák támadójátéka akadt meg igencsak, amit az eladott labdák száma is jól mutatott. Mínusz háromnál Krumbholznak kellett időt kérnie (20–23).

A norvég védekezés nagyon összeállt felkeményedett, és mögötte Silje Solberg is hozzátette a magáét. A franciák annyira szenvedtek, hogy a szövetségi kapitányuk két perc elteltével ismét megnyomta a piros gombot. Solberg egymás után két ziccert is hárított, és összességében tizenegy percig képtelenek voltak neki betalálni, ezalatt a norvégok hattal elmentek, így belátható közelségben érezhették a győzelmet. Míg az átlövésekre kényszerített franciáknál nem akadt olyan játékos, aki kirángatta volna a csapatát a gödörből, a norvégoknál a második félidőben mindenki magabiztosságot sugározva játszott. A kapus nélküli támadójáték sem jött be a második félidőben mindössze hatszor betaláló franciáknak, a norvégok végül egy óriási fordulattal, komoly verést mértek ellenfelükre (22–29).

(Nyitókép: Facebook/Women's Handball Wch Spain 2021)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?