Női kézilabda-vb: a franciákkal és a norvégokkal egészült ki az elődöntő mezőnye

Fotó: IHFAz olimpiai címvédő Franciaország 31-26-ra legyőzte Svédországot a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság szerdai, negyedik elődöntőjében, Granollersben.

A 23. percig rendkívül taktikusan és eredményesen játszottak a svédek, akik két alkalommal is két góllal vezettek, ám a folytatásban egy 4-1-es sorozattal a franciák fordítottak. Az első félidő hajrájában mindkét együttes többször hibázott, amit az ellenfél rendre kihasznált, a szünetben pedig döntetlen volt az állás.

A második felvonás elején a franciák remek védekezésükre alapozva öt góllal elhúztak, és ez a rövid időszak elegendőnek bizonyult számukra ahhoz, hogy biztosítsák győzelmüket. A skandinávok létszámfölényes támadásokkal igyekeztek csökkenteni a különbséget, de nem jártak sikerrel, így a franciák hatodik alkalommal jutottak a legjobb négy közé a vb-n.

Az Európa-bajnoki címvédő Norvégia 34-28-ra legyőzte Oroszország csapatát a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság szerdai, harmadik elődöntőjében, Granollersben.

A remekül védekező és pontos támadásokat vezető norvégok az első perctől esélyeshez méltóan játszottak, előbb 5-2-re, majd 9-5-re, a 25. percben pedig 16-10-re vezettek. Az oroszoknak a hajrában sikerült megfékezniük ellenfelüket, így a szünetben 19-15 volt az állás.

A második félidőt 4-1-es sorozattal kezdte az orosz csapat, amely kihasználta, hogy a skandinávok ebben az időszakban többet hibáztak. Az oroszok felzárkózhattak volna egy gólra, de a kapufát találták el, a norvégok pedig az időkérésük után visszatértek a korábban látott gyors, hatékony játékhoz, és ismét elhúztak (26-20).

A hátralévő időben, 30-22 után az Európa-bajnoki címvédő némileg kiengedett, de így is magabiztosan, 34-28-ra nyert, és a házigazda spanyolokkal találkozik a pénteki elődöntőben.

Eredmények, negyeddöntő (Granollers)

  • Franciaország-Svédország 31-26 (15-15)
  • Norvégia-Orosz csapat 34-28 (19-15)

az elődöntő programja (Granollers):

  • Dánia-Franciaország (péntek, 18.30)
  • Norvégia-Spanyolország (péntek, 21.30)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?